Meedoen aan de SAMENleving

donderdag 31 juli 2014

Uit de raad - juli. In twee avonden werden twee kadernota's besproken. De meest belangrijke ging over het sociaal domein. Het ging over afhankelijkheid van hulpmiddelen in huis en hulp van anderen in en om het huis. En ondersteuning bij opvoeding en gedragsproblemen. Maar ook hulp bij het vinden van werk of anderszins waardevol meedoen aan de samenleving. Onderwerpen die diep ingrijpen in misschien ook uw leven.

De ChristenUnie staat voor de mantelzorgers die niet overvraagd mogen worden. Maar ook voor een stevig vangnet voor de minima, zodat ze ook weer op eigen benen kunnen staan. Voor hen zal een eigen bijdrage via het CAK direct worden doorgestuurd naar het loket bijzondere bijstand, zodat ze geen extra rompslomp hebben met formulieren en financiën. Je hebt al genoeg aan je hoofd als je de eindjes aan elkaar moet knopen.

Met de tweede kadernota werd vooral naar de financiën van de gemeente gekeken. De ChristenUnie heeft hierbij een voorstel ingediend om bankjes in de Hoogstraat te plaatsen, zodat ons centrum nog aantrekkelijker wordt voor wie wat minder goed ter been is. Alleen het CDA steunde dit niet, dus volgend jaar komen ze er wel.

Peter de Haan

ChristenUnie

« Terug

Reacties op 'Meedoen aan de SAMENleving'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.