Blog

 1. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 24 december 2020 om 09:00

  Uit de raad | Kerst wordt (nooit) afgelast

  De Kerst-mis is afgelast: de geboorte is uitgesteld wegens te volle ziekenhuizen, de wijzen hebben een reisverbod en de herders zitten in quarantaine. Gelukkig is die kerstprofetie al 2000 jaar geleden vervuld. Maar ik moest er wel even aan denken. Wat als je nú in verwachting bent, of je familie eindelijk over mocht komen uit een ver land. Wat als je jong bent en grote plannen had? 

  Lees verder
 2. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 2 december 2020 om 09:00

  Uit de raad | Vredige Toekomst

  Zondag was het eerste advent. Daar worden wij thuis blij van, want dan mag onze mooie ster uit de kast en helder schijnen voor het raam. Teken van licht en hoop in het duister van de nacht. (met een ledlampje: brandveilig en duurzaam.) Advent heeft iets speciaals. Het is de tijd van vooruitkijken. Naar een nieuw begin, een nieuw jaar.

  Lees verder
 3. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 18 november 2020 om 09:00

  Uit de raad | Doorlichten

  Het is geen groot geheim dat het niet zo goed gaat met onze lokale financiën. Dat heeft vele redenen. We zijn een kleine stad met veel voorzieningen: een bieb, zwembad, theater, allerlei sportvoorzieningen en veel buitengebied. We zijn een sociale stad die wil zorgen dat iedereen meedoet. Al die dingen zijn waardevol, maar kosten ook geld. Aangezien we nu meer geld uitgegeven dan er binnenkomt, is de vraag: wat kunnen we blijven we doen, wat schrappen we en kunnen we meer inkomsten krijgen?

  Lees verder
 4. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 4 november 2020 om 09:00

  Uit de raad | Kerst - Mis

  Als corona mij één ding heeft geleerd is dat stilgezet worden niet alleen nadelen heeft. Begrijp me goed, het is vervelend dat we thuis moeten blijven, het is een zware domper voor zelfstandige ondernemers en het is verschrikkelijk dat mensen ziek worden en overlijden. Maar het heeft mij ook stilgezet bij dingen die belangrijk zijn: oog voor anderen en mezelf, af en toe wat rust nemen en niet altijd maar doordenderen in een jachtig bestaan.

  Lees verder
 5. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 21 oktober 2020 om 09:00

  Uit de raad | Nederig

  Participatie en meedenken is een goed ding. Het betrekt u en mij bij besluiten van algemeen belang. Zoals bijvoorbeeld de visie op de stad of de verkeersveiligheid in onze buurten. We hebben een actieve stad, waar mensen graag meedenken over wat er speelt. Dat is fijn. Maar soms is het ook goed dat we niet elke beslissing met 40 duizend Wageningers nemen.

  Lees verder
 6. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 30 september 2020 om 09:00

  Uit de raad | #IKDOEMEE

  Afgelopen week stond ik om half acht in de ochtend met een aantal vrienden onder een balkon in NoordWest te zingen voor de verjaardag van een 80 jaar geworden vriend. Daarna vierden we met meegebrachte koffie en zelfgebakken cake zijn verjaardag op het gazon. Alles op gepaste afstand. Op allerlei plekken worden mensen creatief in deze coronatijd. We vinden nieuwe manieren om te communiceren, om te werken, om te kerken, om samen lol te maken. 

  Lees verder
 7. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 16 september 2020 om 09:00

  Uit de raad | Eentje maakt het verschil

  Ik ben niet zo’n tv kijker, maar maak graag een uitzondering voor Zomergasten. Die van Carola Schouten intrigeerde en inspireerde me. De boodschap was duidelijk, één iemand kan het verschil maken. Nu hebben we als ChristenUnie één zetel in de Wageningse Raad, en daar maken we zeker het verschil, maar daar wil ik het nu niet over hebben.

  Lees verder
 8. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 22 juli 2020 om 09:00

  Uit de raad | Rennen en rust

  Een aantal van mijn vrienden zijn in deze ‘thuiswerktijd’ begonnen met hardlopen. Ik zie in het benodigde doorzettingsvermogen wel gelijkenissen met mijn eigen 'hobby', het raadswerk. We hebben als raad in de afgelopen weken aardig wat trainingsuurtjes met elkaar doorgebracht en wedstrijden gelopen.

  Lees verder
 9. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 8 juli 2020 om 09:00

  Uit de raad | Voorkomen is beter dan genezen

  Bij de start van de corona tijd had ik het over Noach, die man uit het begin van de Bijbel, in het schuitje, tijdens een grote overstroming. Ongeveer een maand of negen drijft hij rond in een boot, in quarantaine. Dan stopt het met regenen. Noach stuurt een duif uit om te zien of het water is gezakt en de bomen al zijn uitgelopen. Of het veilig is om naar buiten te gaan. Na drie keer proberen komt ze terug met een  olijftak. Er is nieuw leven. Dan stuurt hij de duif nog een keer uit en blijft ze weg. Het is veilig?!

  Lees verder
 10. image2.jpeg
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 24 juni 2020 om 09:00

  Uit de raad | Nu of voor de toekomst?

  Tussen het thuiswerk door loop, fiets, kano of step ik regelmatig even het Binnenveld in. Het is een heerlijkheid om in Wageningen zo’n divers en stil buitengebied te hebben. Buizerds, reetjes, uilen, hazen, jonge grutto’s, je komt er van alles tegen wat groeit en bloeit. Er genieten vele Wageningers. Dit gebied is uniek en moet in de visie van de ChristenUnie ook stil blijven. Geen nieuwe weg door het Binnenveld!

  Lees verder