Berichten geschreven door Monique Heger

 1. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 29 september 2021

  Uit de raad | iedereen een thuis

  Het vinden van een betaalbare woning, een thuis, is iets wat veel mensen niet lukt. “Bouwen!” zou je dan denken. En daarvoor bespreken we nu een verstedelijkingsstrategie. Een document waarin afspraken worden gemaakt waar ruimte komt voor groen, blauw en bouwen. Maar alleen bouwen gaat het probleem van betaalbaar wonen niet oplossen (net als dat meer asfalt geen files oplost). Er zijn talrijke aanleidingen. 

  Lees verder
 2. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 15 september 2021

  Uit de raad | vrij

  Overal in Wageningen hangen spandoeken: wij gaan weer naar school. Ze roepen ons op om weer alerter te zijn bij oversteken nabij scholen. Ik werd er blij van. Hoera, weer vrij om naar school te gaan, na een paar weken vakantie-vrij en een jaar thuiswerk. Op mijn HBO zaten er plots weer 65 in de zaal. Fijn. Ik heb ze gemist.

  Lees verder
 3. water.jpg
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 21 juli 2021

  Uit de raad | verlangen

  Kent u dat? Verlangen? En specifieker: verlangen naar vakantie. Meestal race ik het jaar door en ben ik verbaasd wanneer het al weer vakantie is. Maar dit jaar zette het verlangen naar vakantie al vroeg in. Half juni was ik er al helemaal klaar mee en voor. En toen moest ik, in het onderwijs en de raad, nog een hele maand. Laat het alsjeblieft snel vakantie zijn! Rust!

  Lees verder
 4. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 7 juli 2021

  Uit de raad | Cultuur (ver)bindt

  “Cultuur verbindt” is de titel van het nieuwe cultuuractieplan dat afgelopen maandag door de raad unaniem werd aangenomen. Een actieplan waarmee we het culturele domein, van tekenen tot muziekmaken, prof en hobbyist, willen versterken en ondersteunen. In het actieplan wordt beschreven hoe we dat de komende jaren gezamenlijk willen oppakken.

  Lees verder
 5. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 24 juni 2021

  Uit de raad | Rust

  We leven in een bijzonder tijd. Foto’s van gevaccineerde mensen komen langs op socialmediaplatforms waar vroeger de versgebakken cupcakes verschenen. We verruilden onze bureaustoelen voor keukenkrukjes en stelden onze vakanties en trouwerijen uit, van 2 maanden, naar een jaar, naar….? God mag het weten. En dat is één ding wat wel zeker is.

  Lees verder
 6. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 15 juni 2021

  Algemene beschouwingen 2021

  Ik gok dat niemand zal ontkennen dat we in een bijzonder tijd leven. Foto’s van gevaccineerde mensen komen langs op social media platforms waar vroeger de versgebakken cup cakes verschenen.
  We verruilden in dit huis der gemeente onze zetels voor keukenkrukjes en van 't werk gehaalde stoelen, en maakte nieuwe bureaus van schragen en oude planken. We stelden onze vakanties uit, van 2 maanden, naar vier, naar een jaar, naar….? God mag het weten. En dat is een ding wat zeker is.

  Lees verder
 7. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 9 juni 2021

  Uit de raad | Bierkaai

  Een dominee die ik ken zei ooit: ‘laat mij maar vechten tegen de bierkaai’. Daarmee aangevend dat het niet uitmaakt of je van te voren weet dat je zal verliezen. Maar dat je moet strijden voor wat recht is, voor je principes. Ook als je er zelf niet populairder van wordt. Afgelopen raadsvergadering had ik zo’n bierkaai gevoel.

  Lees verder
 8. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 26 mei 2021

  Uit de raad | Wereld Top Stad

  Een wereldstad op zakformaat. Een naam die een van onze raadsleden onlangs bedacht om onze gave stad beschrijven. Het zegt veel. Dat we de wereld hier hebben, met zo vele nationaliteiten. Dat we een kleine stad zijn, qua oppervalk en inwonertal. En dat we wereldstad zijn, overdrachtelijk gesproken.

  Lees verder
 9. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 5 mei 2021

  Uit de raad | Buurt(ver)binding?

  27 april. Bij ons thuis gaat, letterlijk, de vlag uit. Aan de overkant van de straat verschijnt de eerste oranje decoratie. Langzaam maar zeker worden er ook wat tafeltjes en stoelen buiten gezet. Rond een uurtje of elf liggen in de voortuinen van diverse buren de vertrouwde kleedjes met vintage-pareltjes, kliko-waardige snuisterijen en alles wat daar tussen zit. 

  Lees verder
 10. knijpkat.jpg
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 21 april 2021

  Uit de raad | Gaslo(o)s

  Mijn vader werkte het grootste deel van zijn leven bij het gasbedrijf. Hij heeft het Noord-Hollandse land op het gasnet aangesloten. Het was een vernieuwing, vergemakkelijking. En nu weten we niet beter als we ons pannetje op het gasfornuis zetten of een warme douche nemen: het vlammetje brandt. En toch…

  Lees verder