Berichten geschreven door Monique Heger

 1. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 26 juni 2019

  Uit de raad | Verkamerd...

  Als raadslid is je leven vol dilemma’s. Eigenlijk net als thuis. We zijn constant bezig om afwegingen te maken. Ook afgelopen 17 juni lag er weer zo’n dilemma voor. “Je kunt het in dit onderwerp nooit goed doen”, zei mijn buurman aan het begin van de vergadering. En zijn voorspelling kwam uit.

  Lees verder
 2. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 12 juni 2019

  Uit de raad | onthutst

  Verdrietig en ook wel enigszins onthutst fietste ik maandag 3 juni na de raadsvergadering huiswaarts. Verdrietig omdat het niet mogelijk bleek om een voorstel door de raad goedgekeurd te krijgen om Wageningers die het niet breed hebben te compenseren voor een tijdelijke gemeentelijke belasting. 

  Lees verder
 3. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 29 mei 2019

  Uit de raad | regenton

  Simpel? Kent u dat? Dat iets wat als simpel wordt verkocht, bij thuiskomst toch erg moeilijk blijkt te zijn. Het gebeurt me bij het klussen in mijn camper of, zoals afgelopen weekend, met de installatie van de nieuwe regenton. De jonge regentonverkoper deed het voorkomen als een zeer eenvoudige klus. Na de eerste zaagsnede in de regenpijp bleek de uitdaging toch aardig groot om alles recht en waterpas aan de muur te krijgen. Uiteindelijk kostte het ‘simpele’ werkje me twee uur. Maar: hij staat!

  Lees verder
 4. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 15 mei 2019

  Uit de raad | In Vrijheid Kiezen: Pasen en 5 mei

  Vorige week zondag kwamen Pasen en Bevrijdingsdag voor mij bij elkaar. Het thema van het bevrijdingsfeest dit jaar was “In Vrijheid kiezen” en dat was mijn rode draad door de dag. 

  Lees verder
 5. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 1 mei 2019

  Uit de raad | Mag het pijn doen

  Hoeveel mag het ons kosten? Een ruim fietspad, goede zorg, een veerdienst van kwart voor zeven tot half twaalf, of een schoon marktplein. Al die dingen kosten geld. En dat betalen we samen.

  Lees verder
 6. escher.jpg
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 10 april 2019

  Uit de raad | complexiteit inkleuren

  Ik ben blij dat de verkiezingen weer even over zijn. Ik erger me namelijk groen en geel aan verkiezingsdebatten. Dilemma’s worden gepresenteerd als zwart-wit, voor- tegen. Onterecht. De wereld is niet zwart of wit en ik ben niet altijd voor of tegen.

  Lees verder
 7. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 28 maart 2019

  Uit de raad | Lief

  Wat valt er veel te zeggen na een week als deze waarin we het idee dat we in een rustig en kalm land wonen zijn verloren na het schietincident. Er valt veel te zeggen tegen elkaar. Woorden die we NU moeten zeggen voordat het mogelijk te laat is en je lief niet meer thuis komt. Dat we elkaar waarderen, liefhebben, samen willen delen en werken. Woorden van liefde en bemoediging en vrede.

  Lees verder
 8. image1.jpg
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 12 maart 2019

  Uit de raad | Kunst: Ja, Jij Ook!

  Een groot reliëf van kunstenaar van Konijnenburg prijkt hoog in de hal van Berlage’s Haags Gemeentemuseum: ‘Eer het god’lijk licht in d’openbaringen van de kunst.’ Creativiteit zit in onze genen. Wist u dat in de Bijbel God zelf opdracht geeft om zeer mooie dingen te maken? Lees Exodus 36 maar eens. 

  Lees verder
 9. IMG_4382.PNG
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 20 februari 2019

  Uit de raad | Groei en bloei

  “De zon komt op, schudt de morgen wakker. 10.000 redenen voor dankbaarheid.” Als ik in de ochtend op mijn fiets richting Arnhem ga, begint de zon me weer tegemoet te schijnen. Het wordt weer lente.

  Lees verder
 10. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 6 februari 2019

  Uit de raad | U en ik

  Met al die sneeuw ben ik me er weer extra van bewust dat veel dingen in onze stad al goed geregeld zijn. De sneeuwruimers komen snel in actie en de wegen zijn schoon. We hebben al goed afgesproken hoe en wanneer we schoonmaken. Daarvoor hoeven wij u, als burgers, niet te consulteren.

  Lees verder