Berichten geschreven door Monique Heger

 1. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 9 juni 2021

  Uit de raad | Bierkaai

  Een dominee die ik ken zei ooit: ‘laat mij maar vechten tegen de bierkaai’. Daarmee aangevend dat het niet uitmaakt of je van te voren weet dat je zal verliezen. Maar dat je moet strijden voor wat recht is, voor je principes. Ook als je er zelf niet populairder van wordt. Afgelopen raadsvergadering had ik zo’n bierkaai gevoel.

  Lees verder
 2. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 26 mei 2021

  Uit de raad | Wereld Top Stad

  Een wereldstad op zakformaat. Een naam die een van onze raadsleden onlangs bedacht om onze gave stad beschrijven. Het zegt veel. Dat we de wereld hier hebben, met zo vele nationaliteiten. Dat we een kleine stad zijn, qua oppervalk en inwonertal. En dat we wereldstad zijn, overdrachtelijk gesproken.

  Lees verder
 3. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 5 mei 2021

  Uit de raad | Buurt(ver)binding?

  27 april. Bij ons thuis gaat, letterlijk, de vlag uit. Aan de overkant van de straat verschijnt de eerste oranje decoratie. Langzaam maar zeker worden er ook wat tafeltjes en stoelen buiten gezet. Rond een uurtje of elf liggen in de voortuinen van diverse buren de vertrouwde kleedjes met vintage-pareltjes, kliko-waardige snuisterijen en alles wat daar tussen zit. 

  Lees verder
 4. knijpkat.jpg
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 21 april 2021

  Uit de raad | Gaslo(o)s

  Mijn vader werkte het grootste deel van zijn leven bij het gasbedrijf. Hij heeft het Noord-Hollandse land op het gasnet aangesloten. Het was een vernieuwing, vergemakkelijking. En nu weten we niet beter als we ons pannetje op het gasfornuis zetten of een warme douche nemen: het vlammetje brandt. En toch…

  Lees verder
 5. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 31 maart 2021

  Uit de raad | Waarde Kiezen

  In Wageningen zijn er veel hardwerkende mensen. Maar ook al werk je nog zo hard, en doe je nog zo goed je best: iedereen kan te maken krijgen met tegenslagen. Armoede kan iedereen treffen. Een crisis waardoor je bedrijf omvalt, ziekte waardoor je je baan verliest. U kent vast meer voorbeelden. Het leven is niet zo maakbaar of voorspelbaar. 

  Lees verder
 6. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 17 maart 2021

  Uit de raad | Een nieuwe koers

  Ik schreef dit stukje op 10 maart, biddag voor gewas en arbeid. Een dag waarop we bidden voor het jaar dat voor ons ligt en hierover een zegen vragen. Een spannend jaar. Het einde van de pandemie? Een nieuw begin? En hoe dan verder? Een nieuw begin klinkt hoopvol; maar tegelijkertijd ook spannend en onzeker.

  Lees verder
 7. RemoteMediaFile_6554353_0_2021_02_13_12_09_14.JPG
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 24 februari 2021

  Uit de raad | Gewoon weer

  Vorige week liep ik met een vriendin een ommetje. We mijmerden over hoe onze gesprekken zo’n jaar geleden verliepen. Toen de wereld er heel anders uitzag. Ik twijfelde toen of ik mijn komende familiereisje naar Italië zou annuleren. En dat ik de kaarten voor mijn feestje in mei nog rustig ging versturen.

  Lees verder
 8. binnenveld.jpg
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 10 februari 2021

  Uit de raad | Alles wordt nieuw

  Heeft u hem gehoord? Vorige week was hij hier. Hij zong in de kersenboom van de buren. Eerst zachtjes, maar daarna steeds harder. Een merel! Op het dak van de overburen zaten twee tortelduiven te tortelen. Lente?! Een nieuw begin?  

  Lees verder
 9. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 20 januari 2021

  Uit de raad | de beste wensen

  Van de week fietste ik over de Rooseveltweg. Net voorbij Pomona zag ik een vrouw al stijldansend over het trottoir gaan. Ze oefende haar danspasjes met een rondzwierende rok en haar muts zwierde vrolijk mee. Het maakte me blij.

  Lees verder
 10. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 24 december 2020

  Uit de raad | Kerst wordt (nooit) afgelast

  De Kerst-mis is afgelast: de geboorte is uitgesteld wegens te volle ziekenhuizen, de wijzen hebben een reisverbod en de herders zitten in quarantaine. Gelukkig is die kerstprofetie al 2000 jaar geleden vervuld. Maar ik moest er wel even aan denken. Wat als je nú in verwachting bent, of je familie eindelijk over mocht komen uit een ver land. Wat als je jong bent en grote plannen had? 

  Lees verder