Berichten geschreven door Monique Heger

 1. image1.jpg
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 12 maart 2019

  Uit de raad | Kunst: Ja, Jij Ook!

  Een groot reliëf van kunstenaar van Konijnenburg prijkt hoog in de hal van Berlage’s Haags Gemeentemuseum: ‘Eer het god’lijk licht in d’openbaringen van de kunst.’ Creativiteit zit in onze genen. Wist u dat in de Bijbel God zelf opdracht geeft om zeer mooie dingen te maken? Lees Exodus 36 maar eens. 

  Lees verder
 2. IMG_4382.PNG
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 20 februari 2019

  Uit de raad | Groei en bloei

  “De zon komt op, schudt de morgen wakker. 10.000 redenen voor dankbaarheid.” Als ik in de ochtend op mijn fiets richting Arnhem ga, begint de zon me weer tegemoet te schijnen. Het wordt weer lente.

  Lees verder
 3. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 6 februari 2019

  Uit de raad | U en ik

  Met al die sneeuw ben ik me er weer extra van bewust dat veel dingen in onze stad al goed geregeld zijn. De sneeuwruimers komen snel in actie en de wegen zijn schoon. We hebben al goed afgesproken hoe en wanneer we schoonmaken. Daarvoor hoeven wij u, als burgers, niet te consulteren.

  Lees verder
 4. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 23 januari 2019

  Uit de raad | Inclusieve Regenboog

  Ik vind het heel moeilijk om inclusief te zijn. Om een mening te horen van mensen waar ik het echt, hartgrondig, niet mee eens ben. Om daar ook ruimte voor te geven. Om te luisteren zonder direct oordeel. Dat is een uitdaging, maar toch begint daar voor mij democratie. 

  Lees verder
 5. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 12 december 2018

  Uit de raad | In verwachting

  Het is bijna kerst en nieuwjaar, de laatste raadsvergaderingen van dit jaar zijn voorbij; goed om even achterom te kijken. 2018 was het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Met twintig stemmen te kort kregen we net geen tweede zetel. Dat was een domper. Maar we werden wel onderdeel van een nieuwe coalitie en ik mocht raadslid worden. 

  Lees verder
 6. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 28 november 2018

  Uit de raad | Ja-Ja

  Als ik zaterdag richting de Hoogstraat ga, stop ik mijn linnen (boodschappen)tasjes in de fietstas. Gratis plastic tasjes worden nauwelijks meer verstrekt. Een goede zaak; zo haal ik steeds minder plastic afval in huis. Raar dan eigenlijk, dat er nog steeds ongevraagd zoveel papieren afval via de brievenbussen onze huizen binnenkomt.

  Lees verder
 7. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 14 november 2018

  Uit de raad | Huishoudboekje

  Deze week hebben we de behandeling van de jaarlijkse gemeentelijke begroting afgerond. Als gemeente denken we dat we de komende jaren meer geld uit gaan geven dan er binnenkomt. Dat is niet verstandig vindt de ChristenUnie.

  Lees verder
 8. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 7 november 2018

  Uit de raad | Heb lief

  De Volkskrant van vorige week zaterdag opende met de kop ‘wéér een sterke man’. Een artikel over de presidentsverkiezingen in Brazilië en ‘boze’ machthebbers in de wereld. Twee dagen later stond er in dezelfde krant een ingezonden brief over ‘Vertrouwen in elkaar’.

  Lees verder
 9. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 24 oktober 2018

  Uit de raad | Puzzelen

  Het is herfstvakantie. Bij mij thuis komen dan de Jan van Haasteren puzzels op tafel. U kent ze mogelijk wel, van die overvolle tekeningen en 1000-en gelijksoortige stukjes, waarbij je na het openmaken van de puzzeldoos geen benul hebt waar je moet beginnen. Mijn strategie: eerst de zijkanten, dan de grote vlakken en dan langzaam de grote hoeveelheid humoristische taferelen invullen. Gedurende het puzzelen zie je steeds meer details en aan het eind lijkt alles dan best logisch in elkaar te zitten.

  Lees verder
 10. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 10 oktober 2018

  Uit de raad | Het goede voor de stad

  Ehud. Ik weet niet of u ooit van hem gehoord heeft. Hij is één van de vele leiders die Israël ooit bestuurde. Hij kiest zijn eigen weg, om zijn God en zijn volk te dienen. U kunt in het Bijbelboek Richteren, in hoofdstuk drie, over hem lezen.. Het is een spannend, maar ook wat onsmakelijk verhaal. Gelukkig heeft het ook wel weer een zekere geestigheid. Daar houd ik wel van. 

  Lees verder