Uit de raad | Samen - Carnaval in Jolleberg

image1.jpeg
Monique.jpg
Door Monique Heger op 22 februari 2023

Uit de raad | Samen - Carnaval in Jolleberg

Even vooraf. Ik kom van ver boven de rivieren. Carnaval is mij niet met de paplepel ingegoten. Maar elk jaar probeer ik toch even de intocht in het Jollebergse land te bezoeken. De lol, de verbroedering tussen totaal verschillende mensen uit onze stad en de kleurrijke regenboogoutfits spreken me aan. 

Zaterdag was de optocht. Ik kwam naar de Markt en zag het bordes vol staan met de burgemeester en fraai uitgedoste prinsen en prinsessen. Vrijwilligers en ook ‘onze’ Geert werden gehuldigd.

Ik stond aan de andere kant van het plein voor de Nasi-foodtruck. Aan het tafeltje ervoor zat een oude dame met een blauw mutsje op en een rollator naast haar. Ik schoof aan en we kwamen aan de praat. Over dat ze een echte Waogeningse was, in de Molenstraat was geboren en 12 broers en zussen had gehad en nu in de Julianastraat woonde. Dat ze van carnaval hield, maar nu te oud was, en haar man was overleden. Haar ogen gingen glimmen toen ze vertelde over haar dochters en kleinkinderen.

Het was heerlijk om daar, met alle toeters om ons heen even iets met elkaar te kunnen delen. Carnaval luidt de tijd in naar Pasen. Een tijd van vasten. Een tijd van bezinning. Een tijd ook voor elkaar.

Ik wens ons allen een mooie ‘veertigdagentijd’ en spontane ontmoetingen toe.