Uit de raad | Tijdelijk afwezig

Monique en Peter.jpg
Monique.jpg
Door Monique Heger op 15 maart 2023

Uit de raad | Tijdelijk afwezig

En dan opeens fiets je elke dag naar een plek waarvan je nooit had bedacht dat je er zou komen. De afdeling oncologie, kanker, van het ziekenhuis in Ede. Een week na het kerstreces zit ik aan tafel bij de arts. Er is een kwaadaardige tumor in mijn darm geconstateerd en die moet er uit. 

Als u dit leest zijn de 5 weken bestralen en chemo inmiddels bijna voorbij en komt er een tijd van rust voordat ik word geopereerd. De vooruitzichten zijn goed. Daar bidden we voor.

Het huis is overstelpt met bloemen en kaartjes. Vrienden, thuis, op het werk en in de raad delen met mij hun eigen verhalen met deze k-ziekte. Op de bestralingsafdeling in Ede kom ik vaak dezelfde mensen tegen. Soms maar voor een paar minuten. We zien en bemoedigen elkaar en delen tips. Bijzonder. Fijn is het om liefde en betrokkenheid te ervaren en er van uit te kunnen delen. Zelfs op een plek en in een traject als deze.

Fit ben ik echter momenteel geenszins en dat vraagt het raadswerk, zeker als partij met slechts één zetel in de raad, wel. Daarom ben ik blij dat ik voor 16 weken het raadswerk aan een vertrouwd en ingewerkt ChristenUnie lid kan overgeven. U zult tot de zomer Peter de Haan hier en in de raad zien. Ik wens hem veel succes.

Dank voor uw liefde en betrokkenheid en tot na het zomerreces!