Uit de raad | Alles wordt nieuw?

we stand with ukraine
Monique.jpg
Door Monique Heger op 20 april 2022

Uit de raad | Alles wordt nieuw?

Dit is mijn eerste stukje als lid van een nieuwe gemeenteraad. Een nieuw begin. Dank voor uw support en stem waarmee we wederom 1 zetel mochten krijgen. De wereld ziet er inmiddels wel heel anders uit dan toen ik mijn laatste UitdeRaad schreef op 24 februari. 

Op die dag begon de bizarre oorlog in de Oekraïne. Het lijkt al zo lang geleden. Die oorlog zo dichtbij raakt ook ons. We vangen Oekraïense gasten op in het WICC. We brachten jassen en truien naar inzamellocaties om mensen die huis en haard hebben verlaten te kleden. Er vertrokken foodtrucks om mensen te eten te geven.

Ik moest denken aan een zondagsschoollied uit mijn jeugd: ik was hongerig en jij gaf mij te eten, toen het koud was bood je mij je kleren aan, ik was een vreemdeling jij liet mij binnengaan. Dat lied zette me toen aan om er te zijn voor anderen. En nu ik onze stad in aktie zie maakt het me dankbaar. Wat hebben we veel voor elkaar over.

Dit weekend was het Pasen. Het feest van de opoffering. En feest van opstanding, bevrijding, een nieuw begin. Laten we hopen en bidden dat dat voor vele Oekraïners snel mag komen.