Uit de raad | Lief

Monique vierkant
Door Monique Heger op 28 maart 2019 om 09:20

Uit de raad | Lief

Wat valt er veel te zeggen na een week als deze waarin we het idee dat we in een rustig en kalm land wonen zijn verloren na het schietincident. Er valt veel te zeggen tegen elkaar. Woorden die we NU moeten zeggen voordat het mogelijk te laat is en je lief niet meer thuis komt. Dat we elkaar waarderen, liefhebben, samen willen delen en werken. Woorden van liefde en bemoediging en vrede.

Wat valt er ook weinig te zeggen na een week als deze. Een week waarin we stil staan bij onze eigen kwetsbaarheid en kleinheid. Waarin angst ook zo dichtbij komt. Waar mensen om je heen zeggen dat ze elke dag die tram in Utrecht nemen naar hun werk. Het hadden ook zij kunnen zijn die niet meer thuiskomen.

Wageningen stad van vrijheid en veiligheid. Misschien. Hopelijk. Maar ook niet voor iedereen. Er zijn buurten waarin mensen zich onveilig voelen. Waar mensen niet naar buiten durven als het donker is. Zich niet durven uitspreken. Daar gaan we iets aan doen. Wageningen moet een stad zijn waarin het veilig wonen is.

En morgenochtend…. Vergeet niet iets liefs te zeggen tegen je lief en de mensen om je heen.

Wees lief voor elkaar.

 

Deel dit bericht