Uit de raad | complexiteit inkleuren

escher.jpg
Monique vierkant
Door Monique Heger op 10 april 2019 om 09:00

Uit de raad | complexiteit inkleuren

Ik ben blij dat de verkiezingen weer even over zijn. Ik erger me namelijk groen en geel aan verkiezingsdebatten. Dilemma’s worden gepresenteerd als zwart-wit, voor- tegen. Onterecht. De wereld is niet zwart of wit en ik ben niet altijd voor of tegen.

Stel u heeft een 15-jarige dochter die van feestjes houdt. Ik neem aan dat u eerst graag wilt weten met wie en waar een feestje zal worden gehouden, voor u zegt of ze wel of niet mag gaan. En net zoals u wilt uitleggen waarom het feestje van de ene jongen niet en de ander wel handig is, zou je als politicus moeten kunnen uitleggen waarom je soms voor en soms tegen een bepaalde oplossing bent.

Onze wereld is complex. Niet elke A wordt altijd B. We zijn met velen. Onze ruimte is beperkt, onze ideeën verschillend, en daarom leven we in een democratie waarin we met elkaar afwegen welke keuzes we gaan maken. Die zijn niet altijd zwart of wit.

We hebben elkaar nodig om de dilemma’s te begrijpen en te wegen. Daarvoor houden we inspraak avonden en vragen we u mee te denken. Daarmee helpt u ons de context te begrijpen en goede keuzes te maken. Laten we samen zwart-wit inkleuren.

Deel dit bericht