Blogs per auteur

 1. Peter_vierkant
  Door Peter de Haan op 30 april 2018

  Formatieblog #2

  Toen de gesprekken begonnen om te komen tot een coalitie heb ik een blog geschreven om de overgang van de campagne en de verkiezingsuitslag naar deze volgende stap te beschrijven. De afgelopen drie weken zijn we met een goed team aan de slag geweest. Dan kijk ik eerst ons eigen team, met Monique, Jan en Sulti. Maar ook met de andere partijen was er een goede klik en de overtuiging dat we samen tot een mooi programma konden komen. Ook dat was teamwork.

  Lees verder
 2. Peter_vierkant
  Door Peter de Haan op 31 maart 2018

  Formatieblog #1

  Vlak na de verkiezingen duurde het even voordat het stof goed en wel was neergedaald. Dat kwam vooral door het kleine verschil in het aantal stemmen tussen de ChristenUnie en Connect, waardoor de laatste zetel nipt naar Connect ging. Er kwam zelfs een hertelling aan te pas, maar dit veranderde niets meer aan de uitslag. Uiteindelijk kwamen we 20 stemmen te kort voor een tweede zetel. Toch kunnen we ook spreken van een mooi resultaat. Met de 1280 stemmen die we kregen, hebben we ons beste resultaat ooit in Wageningen gehaald. Dank voor uw vertrouwen!

  Lees verder
 3. Coverfoto verkiezingsprogramma3
  Peter_vierkant
  Door Peter de Haan op 21 maart 2018

  Campagneblog #8

  Vandaag mag u stemmen voor de Wageningse gemeenteraad. De afgelopen weken hebben we via de campagneblogs al vertelt hoe we de afgelopen vier jaar het verschil hebben gemaakt (zie #7) en dat we oog en oor hebben voor de diverse groepen in de stad (en dus ook onze achterban (zie #3, #4 en #6) en de mooie omgeving van Wageningen (zie #5). De komende vier jaar wil de ChristenUnie graag weer het verschil maken voor Wageningen. Daar hebben we uw steun bij nodig.
  Lees verder
 4. 20180126-DSC_0230.jpg
  Jan Dijkstra
  Door Jan Dijkstra op 14 maart 2018

  Campagneblog #7

  ChristenUnie Wageningen: kleine fractie met duidelijk stempel

  De laatste raadsvergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen is geweest. Een goed moment om de balans op te maken. Hoe actief zijn de partijen in de gemeenteraad van Wageningen? En hoe succesvol zijn partijen bij het verkrijgen van een meerderheid voor hun voorstellen? Spoiler: de ChristenUnie is heel actief en met veel succes.

  Lees verder
 5. IMG_8576
  Gersom.png
  Door Gersom van der Elst op 7 maart 2018

  Campagneblog #6

  In de afgelopen weken is de campagne echt goed los gekomen. Nog even en dan is het al zo ver, over ruim twee weken is het 21 maart en dan mag je je stem uitbrengen. In deze blog beschrijf ik wat we zoal doen in de aanloop naar de verkiezingen en wat je van ons mag verwachten.

  Lees verder
 6. 20180126-DSC_0216
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 5 maart 2018

  Campagneblog #5

  Voordat de campagnekoorts losbarstte hebben we als ChristenUnie niet stilgezeten. In het raadswerk en de debatten hebben we ons ingezet voor de Grebbedijk, schoolzwemmen en het belang van natuur boven asfalt. Monique blikt terug op de afgelopen weken.

  Lees verder
 7. 20180126-DSC_0173
  simon frans de vries
  Door Simon Frans de Vries op 9 februari 2018

  Campagneblog #4

  Vanuit álle geledingen en hoeken en gaten van de samenleving weten wij ons als ChristenUnie-leden aangesproken door de politiek - de plannen voor het goede leven - van deze sympathieke club. Ik denk ook juist doordát de ChristenUnie over de volle breedte recht zoekt voor de gehéle samenleving. Wij zijn geen smalle belangenvereniging, maar een brede, echt politieke beweging. En dat is ook niet vreemd, met een schat aan papieren van duizenden jaren oud vol zeggingskracht voor het gehele leven - en zelfs net iets meer.

  Lees verder
 8. Studenten
  Marije vierkant
  Door Marije Hardenbol op 2 februari 2018

  Campagneblog #3

  Hoewel de gemeenteraad voor veel studenten een ver-van-hun-bed-show is, geldt dat niet voor de jongerenkandidaten op de lijst. Dit jaar zijn er maar liefst vier studenten verkiesbaar voor de ChristenUnie Wageningen, waar ik er één van ben. Mensen kijken me vaak raar aan: ‘Huh, dat is toch iets voor burgers?’ of ‘Wat doe je dan?’ Dit levert meteen leuke gesprekken op.

  Lees verder
 9. 20180126-DSC_0283
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 26 januari 2018

  Campagneblog #2

  Campagne voeren: Dat zit niet zo in de genen van ons als ChristenUnie Wageningen. Onze calvinistische inborst wil niet op een foto, maar wil op zoek naar het beste voor de stad. We voelen ons als de spreekwoordelijke vis in het water in het gemeentehuis of bij een bewonersavond. Geef ons maar een goed debat, een voorjaarsnota of een participatiebijeenkomst. Inhoud alstublieft!

  Lees verder
 10. wageningen-934661
  Peter_vierkant
  Door Peter de Haan op 19 januari 2018

  Campagneblog #1

  Over minder dan tien weken is het zover, de gemeenteraadsverkiezingen komen nu echt in zicht. Dat bleek ook wel tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, die vorige week maandag in het stadhuis werd gehouden. Bij bijna ieder gesprek waren de verkiezingen het thema. Vanuit elke partij klonk wel op een of andere wijze: “We gunnen jullie die tweede zetel.” Vaak wel gevolgd door: “Zolang die niet van ons af gaat.”

  Lees verder