Blogs per auteur

 1. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 15 mei 2019

  Uit de raad | In Vrijheid Kiezen: Pasen en 5 mei

  Vorige week zondag kwamen Pasen en Bevrijdingsdag voor mij bij elkaar. Het thema van het bevrijdingsfeest dit jaar was “In Vrijheid kiezen” en dat was mijn rode draad door de dag. 

  Lees verder
 2. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 1 mei 2019

  Uit de raad | Mag het pijn doen

  Hoeveel mag het ons kosten? Een ruim fietspad, goede zorg, een veerdienst van kwart voor zeven tot half twaalf, of een schoon marktplein. Al die dingen kosten geld. En dat betalen we samen.

  Lees verder
 3. escher.jpg
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 10 april 2019

  Uit de raad | complexiteit inkleuren

  Ik ben blij dat de verkiezingen weer even over zijn. Ik erger me namelijk groen en geel aan verkiezingsdebatten. Dilemma’s worden gepresenteerd als zwart-wit, voor- tegen. Onterecht. De wereld is niet zwart of wit en ik ben niet altijd voor of tegen.

  Lees verder
 4. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 28 maart 2019

  Uit de raad | Lief

  Wat valt er veel te zeggen na een week als deze waarin we het idee dat we in een rustig en kalm land wonen zijn verloren na het schietincident. Er valt veel te zeggen tegen elkaar. Woorden die we NU moeten zeggen voordat het mogelijk te laat is en je lief niet meer thuis komt. Dat we elkaar waarderen, liefhebben, samen willen delen en werken. Woorden van liefde en bemoediging en vrede.

  Lees verder
 5. image1.jpg
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 12 maart 2019

  Uit de raad | Kunst: Ja, Jij Ook!

  Een groot reliëf van kunstenaar van Konijnenburg prijkt hoog in de hal van Berlage’s Haags Gemeentemuseum: ‘Eer het god’lijk licht in d’openbaringen van de kunst.’ Creativiteit zit in onze genen. Wist u dat in de Bijbel God zelf opdracht geeft om zeer mooie dingen te maken? Lees Exodus 36 maar eens. 

  Lees verder
 6. IMG_4382.PNG
  Monique vierkant
  Door Monique Heger op 20 februari 2019

  Uit de raad | Groei en bloei

  “De zon komt op, schudt de morgen wakker. 10.000 redenen voor dankbaarheid.” Als ik in de ochtend op mijn fiets richting Arnhem ga, begint de zon me weer tegemoet te schijnen. Het wordt weer lente.

  Lees verder
 7. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 6 februari 2019

  Uit de raad | U en ik

  Met al die sneeuw ben ik me er weer extra van bewust dat veel dingen in onze stad al goed geregeld zijn. De sneeuwruimers komen snel in actie en de wegen zijn schoon. We hebben al goed afgesproken hoe en wanneer we schoonmaken. Daarvoor hoeven wij u, als burgers, niet te consulteren.

  Lees verder
 8. Wetlog 4 - busstation fietsenstalling.jpg
  Peter_vierkant
  Door Peter de Haan op 1 februari 2019

  Wetlog #4 | Slimmer op weg

  Moet je elke dag met de auto naar je werk (in de file), ook als je niet elke dag ook nog afspraken ergens anders hebt? Of kun je ook met de bus of fiets naar je werk? Die enkele keer dat je wel ergens anders heen moet kun je wel je eigen auto pakken, of misschien gebruik maken van een deelauto.

  Lees verder
 9. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 23 januari 2019

  Uit de raad | Inclusieve Regenboog

  Ik vind het heel moeilijk om inclusief te zijn. Om een mening te horen van mensen waar ik het echt, hartgrondig, niet mee eens ben. Om daar ook ruimte voor te geven. Om te luisteren zonder direct oordeel. Dat is een uitdaging, maar toch begint daar voor mij democratie. 

  Lees verder
 10. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 12 december 2018

  Uit de raad | In verwachting

  Het is bijna kerst en nieuwjaar, de laatste raadsvergaderingen van dit jaar zijn voorbij; goed om even achterom te kijken. 2018 was het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Met twintig stemmen te kort kregen we net geen tweede zetel. Dat was een domper. Maar we werden wel onderdeel van een nieuwe coalitie en ik mocht raadslid worden. 

  Lees verder