Uit de raad | RaadsWERK

Monique.jpg
Door Monique Heger op 3 april 2024

Uit de raad | RaadsWERK

Als raadslid zijn we in verschillende momenten van beslissingen maken voor Wageningen actief. Vooraf bij bijvoorbeeld goedkeuren van bouwplannen of de verdeling van geld. Daarna volgen we of het werkt en kunnen we eventueel de uitvoering aanpassen.

Zo vond één van mijn fractiegenoten dat de vastgestelde verdeling van de energietoeslag voor een deel van de ontvangers nadelig uitpakken. Toen de energieprijzen stegen in 2022 kregen de gemeenten geld van het rijk om groepen die het moeilijk hadden extra te helpen. In 2022 en 2023 was dat 1300 euro per gezin per jaar. Veel mensen hadden dat vooral in 2022 nodig, dus besloot de gemeente ook een deel van het geld van 2023 al in 2022 over te maken. Voor een kleine groep pakte dat niet fijn uit. De mensen die in 2022 nog niet in Wageningen woonde of het toen nog niet zo hard nodig hadden, zouden door de regeling afgelopen jaar alleen het “restant” van 800 euro krijgen.

Dus deden we een oproep aan de raad en B&W, om die mensen ook de 1300 euro voor 2023 te geven. De motie werd unaniem aangenomen en is nu in regels omgezet. De +/- 60 gezinnen kunnen de extra bijdrage snel krijgen. Als je denkt dat jij ook voor deze regeling in aanmerking komt, meld je dan bij het Startpunt, daar kunnen ze je verder helpen.

Als raadsleden proberen we dus zowel nieuw als bestaand beleid bij te sturen. Houd ons dus vooral scherp.