Uit de raad | Aan de slag

Peter.jpg
Door Peter de Haan op 16 mei 2023

Uit de raad | Aan de slag

Een jaar later dan gehoopt is er een eerste stap gezet naar een nieuw zwembad. De ChristenUnie is voor deze flinke investering. We vinden het belangrijk dat kinderen leren zwemmen. We vinden het ook belangrijk dat ouderen kunnen blijven bewegen. Zwemmen kan hier een belangrijk onderdeel van zijn. Ook is het zwembad voor alle leeftijden een plek van ontspanning en ontmoeting.

Bij ons leven wel twee punten van zorg. We willen dat het zwemmen – en zeker de zwemlessen – betaalbaar blijven, zodat het zwembad voor iedereen een plek is voor ontmoeting. Ook zien we graag een buitenbad, zeker nu een waterplas in de uiterwaarden niet meer doorgaat.

Het is jammer dat het college nu pas met dit voorstel komt. Daardoor kost het onderhoud van de Bongerd dit jaar en volgend jaar nog veel extra geld. Maar het plan moest eerst in een proces gegoten worden met andere investeringen.

Nog iets dat in een proces wordt gegoten is het opknappen en een goede invulling geven aan het baarhuisje op de begraafplaats. Dit gebouwtje verkeert in bouwvallige staat, maar moet nog tot volgend jaar wachten voor er wat mee gaat gebeuren. Reden: het moet wachten tot we van andere gebouwen van de gemeente weten wat we er mee willen.

Ik zou graag willen zeggen: aan de slag.