Uit de raad | Terugblikken en vooruitkijken

Peter.jpg
Door Peter de Haan op 29 maart 2023

Uit de raad | Terugblikken en vooruitkijken

In maart 1998 kwam Jaap Lammers namens de RPF/GPV (een paar jaar later samen als ChristenUnie) in de raad. Jan Dijkstra begon toen als steunfractielid. Zij hadden zich toen geen voorstelling kunnen maken van de problemen waar we nu als samenleving mee te maken hebben. Ook niet van alle mooie dingen die er gebeuren in onze mooie stad.

Jaap is in 2006 overleden. Dat is lang geleden, maar op belangrijke momenten voor de ChristenUnie denk ik aan hem. Jan Dijkstra zit na 25 jaar nog steeds bij onze fractie en is niet alleen voor ons, maar ook voor andere partijen een bron van kennis. We zijn hem en zijn gezin dankbaar voor alle tijd die hij hieraan besteedt.

Dit jaar kijken we ook zo’n 25 jaar vooruit. Vragen over wat voor stad we willen zijn. Die beantwoorden we met de kennis van nu. En dat doen we vanuit onze visie: zorg voor de naaste (hoe gaan we met elkaar om) en de schepping (gaan we goed om met al het andere leven). Met deze koers bieden we ruimte aan elkaar, voor ontmoeting, wonen, ontspannen, werken en natuur. Een koers die ook in 2045 bruikbaar is.

Samen met Jan, maar ook met Jan, Judith, Judith en Patrick mag ik de komende maanden hiermee verder. Na de zomer zien we Monique weer terug. Al laat ze in de tussentijd zeker van zich horen. Heerlijk betrokken. Dank allemaal.