Uit de raad | Wij zijn als een bloem

Monique.jpg
Door Monique Heger op 22 juni 2022

Uit de raad | Wij zijn als een bloem

‘Je hoefde niet weg, maar je kon niet blijven.’ Dat vond ik een mooie en lieve uitspraak van de burgermeester tijdens het afscheid van nu ex-wethouder Peter de Haan. Als wethouder heb je een mooie, maar ook een zware baan. Je handelen wordt kritisch gevolgd en de uren die je werkt zijn veel en onregelmatig. Toch is het ook een eervolle baan en zo heeft ‘onze’ Peter dat ook ervaren. 

Als ChristenUnie schoven we in 2018 aan om in een college met twee grote en twee kleine partijen ons steentje bij te dragen. Het werd ons ‘gegund’ om mee te doen. Na de verkiezingen op 16 maart 2022 werd er al snel een nieuw college gevormd. Met de groei van GroenLinks en PvdA waren we niet meer nodig. Verklaarbaar. En zo verviel het wethouderschap van Peter. De nieuwe coalitie zet het ingezette beleid veelal voort. Daarmee zal een groot deel van ons gedachtengoed zijn weg gaan vinden in de uitvoering.

Ik moest denken aan een psalm, 103:15-18. “Wij zijn als een bloem op het veld die als de wind komt uitvalt. Maar de trouw van de Heer is tot in eeuwigheid.”

In die wetenschap willen we Peter hartelijk danken voor zijn (blijvende) inzet voor de stad en kijken we vol vertrouwen naar de komende jaren.