Uit de raad | Liefde voor je plek

MVW_9305.jpg
Monique.jpg
Door Monique Heger op 26 januari 2022

Uit de raad | Liefde voor je plek

Ik houd van Wageningen. Ik heb de plek waar ik woon lief. Een eigen plek is waardevol. Als ChristenUnie willen we de stad graag compact houden. Geen grote uitbreidingen in het buitengebied. Maar bouwen binnen de bebouwde kom. En dat wringt soms. 

Stel je woont in een woonwijk en achter je huis ligt een groot open veld. Op een dag  zie je een bouwplan in de krant. Op ‘jouw’ veld! Er staat een plaatje bij: een appartementenblok. Dicht op je huis. Iedereen zou denk ik schrikken. Want ook al is dochterlief nog zo op zoek naar woonruimte of is opa echt toe aan een bejaardenflat, jouw geliefde plek gaat veranderen.

Deze trajecten verlopen dan ook vaak moeizaam. Niet omdat wij mensen bij voorbaat zo tegen zijn, maar omdat veranderen afscheid nemen is. Afscheid van iets wat waardevol is. En we mee willen denken bij het plannen van iets nieuws. Daartegenover staan dan onbegrijpelijke, complexe en onpersoonlijke procedures.

Daarom pleit de ChristenUnie ervoor om aan ieder plan een onafhankelijk procesbegeleider toe te voegen. Die is er vanaf de eerste gedachtewisseling tussen buurt en ontwikkelaar bij. Om te zoeken naar combinatie van een nieuwe ‘liefde’ op ‘jouw’ veld, met waarde voor jou, de buurt en de ontwikkelaar.

Het is een uitdaging. Maar één die ‘mijn’ buurt en de ontwikkelaar aan zijn gegaan.

#trots