Uit de raad | goed leven II

Monique vierkant
Door Monique Heger op 3 november 2021 om 09:00

Uit de raad | goed leven II

Goed leven (en goed oud worden!) is mogelijk voor iedereen. En het start met goede informatie! Dit zei Louisa Bosker bij de opening van het Geheugenhuis in de Bblthk vorige week woensdag. We vergeten allemaal wel eens wat. Ik ben bijvoorbeeld regelmatig mijn leesbril kwijt. Die staat dan nog op mijn hoofd. Of mijn sleutels. Die hangen dan nog in de deur. Kleine problemen. Maar wat als je merkt dat je steeds meer vergeet?

De stap naar het Startpunt op de Rooseveltweg blijkt voor velen groot. ‘Ik ben toch niet ziek?!’ Of is er angst: “als ik zeg dat ik vergeetachtig ben, raak ik misschien mijn rijbewijs kwijt”. Die associaties zijn jammer. Want zo kan iemand  jaren worstelen met (geheugen)problemen, waarvoor met de juiste informatie, meedenken en praktische hulpmiddelen, goede oplossingen gevonden kunnen worden.

En daarvoor is het Geheugenhuis. Eén balie in de Bblthk waar deze kennis en kunde voorhanden is; voor mensen die steeds meer vergeten, voor hun familieleden of een (bezorgde) buur.  Mooi om te zien dat allerlei partijen binnen Welsaam de handen hiervoor ineen hebben geslagen en door deze intensieve samenwerking ‘Wageningen Dementievriendelijk’ steeds meer zichtbaar wordt in de stad.

Goed leven is mogelijk. En de goede informatie is er. En ze hadden al een mooie praktische oplossing voor mijn zoekrakende sleutels!

Flyer Geheugenhuis

Deel dit bericht