Uit de raad | Eentje maakt het verschil

Monique.jpg
Door Monique Heger op 16 september 2020

Uit de raad | Eentje maakt het verschil

Ik ben niet zo’n tv kijker, maar maak graag een uitzondering voor Zomergasten. Die van Carola Schouten intrigeerde en inspireerde me. De boodschap was duidelijk, één iemand kan het verschil maken. Nu hebben we als ChristenUnie één zetel in de Wageningse Raad, en daar maken we zeker het verschil, maar daar wil ik het nu niet over hebben.

In mijn vakantie ging ik vijf weken trekken door Noorwegen, ver weg van alles en iedereen. Rust en ruimte. Geen krant en geen tv. Als je dan terugkomt en de tv weer eens aan zet kun je er moedeloos van worden. Ik in ieder geval wel. Bomaanslagen, klimaatcrises, oorlogen.

Die Zomergasten met Carola, gaf me weer goede moed. Er zijn mensen die het verschil willen maken. Die in het kleine het goede doen. Een mevrouw op Spangen die vocht voor een drugsvrije wijk voor haar kinderen. Een jong koppel in Syrië die een klein ziekenhuis begon tijdens de doorgaande bombardementen.

Ook in de Stad Wageningen staat volop hoopvol nieuws. Een rolstoelwandeling over de dijk, of de Wereldwinkel die 50 jaar bestaat. Dingen waar je blij van wordt.

Ver weg en dichtbij zetten mensen zich in om de wereld mooier te maken. Iedereen kan het verschil maken.

---

Allemaal op onze eigen plek. Ik op de mijne en u op de uwe. Zet m op!