Uit de raad | Rennen en rust

Monique.jpg
Door Monique Heger op 22 juli 2020

Uit de raad | Rennen en rust

Een aantal van mijn vrienden zijn in deze ‘thuiswerktijd’ begonnen met hardlopen. Ik zie in het benodigde doorzettingsvermogen wel gelijkenissen met mijn eigen 'hobby', het raadswerk. We hebben als raad in de afgelopen weken aardig wat trainingsuurtjes met elkaar doorgebracht en wedstrijden gelopen.

Bij een aantal 'estafette-marathons' met adviezen aan respectievelijk Waterschap en Provincie over de Grebbedijk en BeterBereikbaar Wageningen geven we nu t stokje (ons advies) door aan de volgende loper. Hopelijk laten ze ons mooie stokje niet vallen

We zijn ook een nieuw trainingstraject gestart: hoe gaan we in Wageningen voldoende duurzame energie opwekken? Doen we dat met windmolens, geothermie, zon op dak of zonneparken? En waar plaatsen we die dan?

De eindstreep hebben we al behaald met de visie op het buitengebied  de Wageningse Eng in t bijzonder.

Financieel draait ons team Wageningen niet zo lekker. We geven meer geld uit aan onze (zorg)taken dan we van onze sponsoren binnen krijgen. We hebben het afgelopen jaar al flink gesneden in de uitgaven en we zijn hard aan t lobbyen om de bijdrages vanuit het Rijk omhoog te krijgen.

Het is nu even tijd voor pauze. Mijn eigen ChristenUnie-team wil ik erg bedanken voor hun vele werk. Zonder hen was ik niet zover gekomen. Nu even paar weekjes herstellen en dan fris en vrolijk er weer tegenaan. Een rustige vakantie gewenst!