Uit de raad | Wagenings Icoon

Monique.jpg
Door Monique Heger op 6 februari 2020

Uit de raad | Wagenings Icoon

Eén ding is zeker, we zijn allemaal ooit geboren en eenmaal zullen we ook allen overlijden. En toch is elke geboorte een kadootje en elk overlijden een groot verdriet. Zeker als je die niet had zien aankomen.

Op 14 januari waren we uitgenodigd door een super trotse Gertjan van Leeuwen om bijgepraat te worden over bouw en mogelijkheden van ‘zijn’ sporthal Het Binnenveld. Nog geen 10 dagen later horen we dat hij in diezelfde sporthal is overleden.

Gertjan heb ik mogen leren kennen tijdens mijn werk op de Eng, zo’n 10 jaar geleden. Vaak spraken we over een mogelijke verhuizing van de sportvelden aan de Dolderstraat naar een betere plek. Welke invloed dat zou kunnen hebben op de club, maar ook op de Eng.

Hij zocht en vond partners, waaronder de gemeente, om samen op te trekken. En een paar jaar later is zijn droom verwezenlijkt. Een prachtige sportaccommodatie hebben we aan deze droom van Gertjan te danken.

Het is verdrietig dat hij t niet verder mocht beleven. Ik huil om t verlies van Gertjan. Zijn inzet voor Wageningen, en zijn betrokkenheid op de stad was groot. Ik zal hem missen.

Ik wens zijn familie alle liefde en steun toe.