Uit de raad | Verkamerd...

Monique vierkant
Door Monique Heger op 26 juni 2019 om 09:00

Uit de raad | Verkamerd...

Als raadslid is je leven vol dilemma’s. Eigenlijk net als thuis. We zijn constant bezig om afwegingen te maken. Ook afgelopen 17 juni lag er weer zo’n dilemma voor. “Je kunt het in dit onderwerp nooit goed doen”, zei mijn buurman aan het begin van de vergadering. En zijn voorspelling kwam uit.

Er komen steeds meer studenten, en dus de vraag naar woonruimte. Er komen meer studentenflats en er worden ook steeds vaker huizen verkamerd om studenten een onderkomen te geven. In sommige straten zijn er al heel veel studentenwoningen.

De vraag is of dat ongelimiteerd kan blijven groeien als je ook ruimte wil maken voor jonge gezinnen, afgestudeerden die gaan samenwonen of jongeren die uit huis gaan. Tijdens het raadsgesprek met insprekers kwamen de verschillen snel op tafel. Studenten pleitten voor meer mogelijkheden in woonwijken. Maar sommige bewoners, van bijvoorbeeld de Nude en Wageningen Hoog, voor minder.

Een richtlijn voor hoeveel kamers er in een straat mogen komen is dan ook niet zo makkelijk gemaakt. Voor mij staat vast dat we de verkamering moeten gaan inperken. Over details gaan we het volgende week verder hebben. Maar een ding is nu al zeker: we gaan het nooit goed doen voor iedereen.

Deel dit bericht