Uit de raad | regenton

Monique vierkant
Door Monique Heger op 29 mei 2019 om 09:00

Uit de raad | regenton

Simpel? Kent u dat? Dat iets wat als simpel wordt verkocht, bij thuiskomst toch erg moeilijk blijkt te zijn. Het gebeurt me bij het klussen in mijn camper of, zoals afgelopen weekend, met de installatie van de nieuwe regenton. De jonge regentonverkoper deed het voorkomen als een zeer eenvoudige klus. Na de eerste zaagsnede in de regenpijp bleek de uitdaging toch aardig groot om alles recht en waterpas aan de muur te krijgen. Uiteindelijk kostte het ‘simpele’ werkje me twee uur. Maar: hij staat!


Het installeren van die regenton was eigenlijk net als mijn eerste jaar raadswerk. Wat er vanaf de zijlijn als relatief eenvoudig uitziet, blijkt een complexe, intensieve en tijdrovende
klus. Als raadslid ben ik wekelijks zo’n twee a drie dagdelen bezig met gesprekken in de stad, vergaderingen of het voorbereiden van politieke stukken. Nu ik één van die 25 zetels bezet, wil ik elk besluit afgewogen nemen. En dat kost tijd; soms veel tijd.

Dit kwam ook naar voren bij het afscheid van Rani, één van de twee raadsleden van Connect. Ze is vol enthousiasme begonnen en heeft veel nieuwe ideeën geponeerd. Maar het bleek niet altijd makkelijk te combineren met werk en thuis. Dank Rani voor je vele uren inzet voor de Raad en voor de stad.

Take Care.

Deel dit bericht