Uit de raad | Rode Linzen

Monique vierkant
Door Monique Heger op 4 juli 2018 om 09:00

Uit de raad | Rode Linzen

Op 23 juni vierde we de 100ste verjaardag van de WUR (gefeliciteerd). Aan het eind van het feest kreeg iedereen een goodiebag mee met een do-it-your-self-pakket rode linzensoep. Op 24 juni preekte de dominee over Genesis 25, ook hier gaat het over rode linzensoep. Mijn onderwerp voor deze UitDeRaad was gevonden: Samen Eten. 

Als raad gaan we eenmaal per periode 2 dagen met elkaar op stap. We praten over hoe we samen willen werken en in een informele setting leren we elkaar beter kennen. Het helpt om besluiten te nemen. Dat gaat nu eenmaal makkelijker als je elkaar kent. Goede gesprekken gebeuren meestal aan tafel.

Zo ontbeet ik met de burgermeester en we hadden een goed gesprek. Ook Thuis nodigde ons uit om samen ‘Gered Eten’ te nuttigen met burgers van Wageningen. Goede gesprekken. Als ik in mijn agenda kijk eet ik regelmatig met anderen; goede gesprekken.

Samen eten en drinken verbindt. Ik waardeer dan ook sterk plekken als KOMEET. En het is goed dat er BuurtBBQs zijn. Ik moedig iedereen aan om schuttingen te slopen (letterlijk of figuurlijk) en bij elkaar aan tafel te gaan. Voor mij hielp het raadsweekend in ieder geval om al etend de ander beter te begrijpen.

Deel dit bericht