Blogs per label

 1. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 12 december 2018

  Uit de raad | In verwachting

  Het is bijna kerst en nieuwjaar, de laatste raadsvergaderingen van dit jaar zijn voorbij; goed om even achterom te kijken. 2018 was het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Met twintig stemmen te kort kregen we net geen tweede zetel. Dat was een domper. Maar we werden wel onderdeel van een nieuwe coalitie en ik mocht raadslid worden. 

  Lees verder
 2. Wetlog 3 - Grintweg.jpg
  Peter_vierkant
  Door Peter de Haan op 5 december 2018

  Wetlog 3# Aandacht voor de fiets

  Als wethouder fiets ik aardig wat door Wageningen heen. Daarom heb ik mijn oude, wat zware fiets ingeruild voor een lichter exemplaar. Ook is het kinderzitje achterop verdwenen, waarop m’n dochter spontaan zelf ging fietsen. Een win-winsituatie dus. De veiligheid voor fietsers – en met name scholieren – is een belangrijk thema. Dat bleek ook wel uit de gesprekken die ik voerde in Wageningen.

  Lees verder
 3. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 28 november 2018

  Uit de raad | Ja-Ja

  Als ik zaterdag richting de Hoogstraat ga, stop ik mijn linnen (boodschappen)tasjes in de fietstas. Gratis plastic tasjes worden nauwelijks meer verstrekt. Een goede zaak; zo haal ik steeds minder plastic afval in huis. Raar dan eigenlijk, dat er nog steeds ongevraagd zoveel papieren afval via de brievenbussen onze huizen binnenkomt.

  Lees verder
 4. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 14 november 2018

  Uit de raad | Huishoudboekje

  Deze week hebben we de behandeling van de jaarlijkse gemeentelijke begroting afgerond. Als gemeente denken we dat we de komende jaren meer geld uit gaan geven dan er binnenkomt. Dat is niet verstandig vindt de ChristenUnie.

  Lees verder
 5. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 7 november 2018

  Uit de raad | Heb lief

  De Volkskrant van vorige week zaterdag opende met de kop ‘wéér een sterke man’. Een artikel over de presidentsverkiezingen in Brazilië en ‘boze’ machthebbers in de wereld. Twee dagen later stond er in dezelfde krant een ingezonden brief over ‘Vertrouwen in elkaar’.

  Lees verder
 6. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 24 oktober 2018

  Uit de raad | Puzzelen

  Het is herfstvakantie. Bij mij thuis komen dan de Jan van Haasteren puzzels op tafel. U kent ze mogelijk wel, van die overvolle tekeningen en 1000-en gelijksoortige stukjes, waarbij je na het openmaken van de puzzeldoos geen benul hebt waar je moet beginnen. Mijn strategie: eerst de zijkanten, dan de grote vlakken en dan langzaam de grote hoeveelheid humoristische taferelen invullen. Gedurende het puzzelen zie je steeds meer details en aan het eind lijkt alles dan best logisch in elkaar te zitten.

  Lees verder
 7. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 10 oktober 2018

  Uit de raad | Het goede voor de stad

  Ehud. Ik weet niet of u ooit van hem gehoord heeft. Hij is één van de vele leiders die Israël ooit bestuurde. Hij kiest zijn eigen weg, om zijn God en zijn volk te dienen. U kunt in het Bijbelboek Richteren, in hoofdstuk drie, over hem lezen.. Het is een spannend, maar ook wat onsmakelijk verhaal. Gelukkig heeft het ook wel weer een zekere geestigheid. Daar houd ik wel van. 

  Lees verder
 8. foto uiterwaarden waardevol wageningen
  Peter_vierkant
  Door Peter de Haan op 3 oktober 2018

  Wetlog #2: Klimaat en de opdracht tot goed rentmeesterschap

  Op 10 oktober staat voor de tiende keer de landelijke Dag van de Duurzaamheid op de agenda. Een beter moment voor een avond over de Wageningse klimaatambities is er niet.

  Lees verder
 9. Monique vierkant
  Door Monique Heger op 11 september 2018

  Uit de raad | Verwondering is een kunst

  Ik weet niet hoe het u vergaan is natuurlijk, maar mijn vakantie was erg rustgevend. Een aantal weken los van werk en gemeenteraad na een half jaar bikkelen was fijn. Geen wifi, geen tv. Rust. Het is nu de kunst dat vast te houden; om mezelf niet overal druk over te maken. 

  Lees verder
 10. Wetlog 1 - Zonnepark Haarweg
  Peter_vierkant
  Door Peter de Haan op 22 augustus 2018

  Wetlog #1: We zijn van start

  De eerste maanden zijn voorbij gevlogen. Na zeven jaar in de gemeenteraad en daarvoor zes jaar als steunfractielid in raadscommissies zit ik nu aan ‘de andere kant’. Via deze weblog wil ik jullie graag een inkijkje geven van wat er aan die andere kant gebeurt. En omdat ik geen webhouder ben, noem ik het maar een wetlog. 

  Lees verder