Uit de raad | Een positieve terug-/vooruitblik

Peter.jpg
Door Peter de Haan op 12 juli 2023

Uit de raad | Een positieve terug-/vooruitblik

Vanaf deze plek een terugblik op de afgelopen vier maanden, waarin ik hier in de krant en in de raad de plek van Monique Heger mocht invullen. Na de zomer draag ik het stokje graag weer aan haar over. We zijn twee heel verschillende persoonlijkheden, met allebei onze eigen aanpak. Maar er is ook veel wat ons bindt. 

Dat begint met de hoop die het geloof in God ons geeft. Dat inspireert ons in onze inzet voor wie geen stem hebben, of een hele zwakke stem. Denk daarbij aan de zorg voor onze naaste en voor de schepping. Ik ben dankbaar dat we dit samen handen en voeten mogen geven in de Wageningse politiek, samen met de fractie. Het is een leuke club mensen die elkaar scherp houdt en aanvult in ideeën en manier van werken.

In de laatste raadsvergadering voor de zomer bespraken we de jaarstukken van 2022. Dat gaat niet alleen over geld. Het gaat vooral om wat we wel en niet gedaan hebben met dat geld. Door corona en de oorlog in Oekraïne hebben we niet alles kunnen doen zoals gepland.

Maar we keken ook vooruit: uit de gesprekken met de ambtenaren en wethouders spreekt de wil om dit jaar veel zaken alsnog te doen, zeker op het onderwerp duurzaamheid. Natuurlijk blijven we kritisch, maar laten we het ook benoemen als dingen wel goed gaan. En dat is best veel.

Peter de Haan