Uit de raad | Woon Cultuur

Monique.jpg
Door Monique Heger op 25 mei 2022

Uit de raad | Woon Cultuur

Wonen en bouwen. Hét grote politieke thema van het jaar zal worden hoeveel en waar we woningen gaan bouwen in Wageningen. Zelf vind ik eigenlijk dat we het niet moeten hebben over aantallen, maar over de manier waarop en hoe we met zijn allen willen wonen.

Onze cultuur weerspiegeld onze huisvesting, hoorde ik laatst. Maar onze cultuur is veranderd in de afgelopen jaren. Wonen kan je momenteel, grof gezegd, op twee manieren, in een huis of flat. Met als basis het gezin. Maar er zijn nu zoveel andere leefvormen. Is Wageningen niet een wereldstad op zakformaat? Hebben we niet een diversiteit aan culturen uit de hele wereld in onze stad? Kunnen we die waarden, culturen, leefvormen laten zien in onze stad en dat laten doorwerken in ons stadsontwerp en onze architectuur.

Kunnen we weer collectieve plekken inbouwen, als zalen voor ontmoeting en groen voor rust en spelen? Plekken voor cultuur, rust en ontmoeting. Kunnen we bouwen op supermarkten, met nieuwe lichte meeneem technieken voor tijdelijke bewoners? Met andere woorden, kunnen we creatiever zijn dan bakstenen en beton? Als u goed ideeen heeft, ik hoor ze graag.

Ik ben in ieder geval wel klaar met de hoeveelheden Ik wil graag praten over wat voor stad we zijn, welke waarden we laten weerspiegelen. En laten we vooral beginnen vanuit de ruimte voor elkaar.