Uit de raad | Wereld Top Stad

Monique vierkant
Door Monique Heger op 26 mei 2021 om 09:00

Uit de raad | Wereld Top Stad

Een wereldstad op zakformaat. Een naam die een van onze raadsleden onlangs bedacht om onze gave stad beschrijven. Het zegt veel. Dat we de wereld hier hebben, met zo vele nationaliteiten. Dat we een kleine stad zijn, qua oppervalk en inwonertal. En dat we wereldstad zijn, overdrachtelijk gesproken.

Een stad waar we allemaal jong of oud, import of Waogenings, graag wonen en blijven wonen. Maar met meer mensen in Nederland, en ook meer mensen die alleen wonen, wordt het aantal beschikbare woningen minder. En ruimte is schaars in deze mooie stad, die groen en ruim en niet te hoog is.

Dat laatste is waar ik zelf zo blij van werd toen ik 30 jaar geleden hier mocht komen wonen. En dat je in een kwartiertje van de Haarweg naar de Dreijen fietste. Dwars door het gezellige centrum heen. Als ChristenUnie willen we Wageningen die Wereldstad laten blijven.

Groei is geen doel op zich, maar kan alleen als we de kwaliteiten die ons Wageningen maken ook kunnen behouden. Er moet ruimte blijven om te leven, met ruimte voor parken, speeltuinen en de fiets. De komende maanden gaan we in gesprek over visies, over hoe die stad van de toekomst er uit kan zien.

Waar wordt u blij van? Laat het ons weten!

Deel dit bericht