Uit de raad | #IKDOEMEE

Monique.jpg
Door Monique Heger op 30 september 2020

Uit de raad | #IKDOEMEE

Afgelopen week stond ik om half acht in de ochtend met een aantal vrienden onder een balkon in NoordWest te zingen voor de verjaardag van een 80 jaar geworden vriend. Daarna vierden we met meegebrachte koffie en zelfgebakken cake zijn verjaardag op het gazon. Alles op gepaste afstand. Op allerlei plekken worden mensen creatief in deze coronatijd. We vinden nieuwe manieren om te communiceren, om te werken, om te kerken, om samen lol te maken. 

Ik hoorde laatst: ‘na corona gaan we niet terug naar ‘normaal’, maar naar een beter normaal.’ Daar hoort zingen onder het balkon wat mij betreft ook bij.

Toch zie ik ook dat het virus weer in toenemende mate opduikt en er vragen en zorgen zijn over het dragen van mondkapjes, het testbeleid, maatregelen in de horeca, etc.  Vragen waar we als stadsbestuur  een antwoord op moeten geven. Misschien vindt u me naïef , maar bij zaken waar ik niet heel veel verstand van heb, volg ik gewoon de richtlijnen die ons gegeven worden.

Dus: 1,5 meter houden tot mijn buren bij een praatje en bij het boodschappen doen. Drukte vermijden. Ik doe mee. Niet alleen voor mezelf of mijn eigen gezondheid, maar omdat ik graag nog een paar jaar langer een aubade wil houden onder het balkon van mijn 80-jarige vriend.