Uit de raad | Je mag er zijn!

Monique.jpg
Door Monique Heger op 11 maart 2020

Uit de raad | Je mag er zijn!

Afgelopen week begon ik aan een cursus over jongeren en depressies. Een van de oorzaken is studiestress. Soms ook een worsteling met anders geaard zijn. Vaak zeggen we dan, ‘ach joh je mag toch zijn zoals je bent’. We doen alsof het door iedereen geaccepteerd is. Dat zou zo kunnen zijn, maar hoe liberaal ook je omgeving, binnenin, voor jezelf, voelt dat niet altijd zo.

Splinter Chabot vertelde hier, voor mij herkenbaar, over in De Wereld Draait Door van 3 maart. Je weet dat je leven anders wordt op het moment dat je verteld dat je ‘anders’ bent. En je weet ook dat het nooit meer helemaal veilig zal zijn als je dat erkent. Hand in hand lopen in de stad? Soms beter niet.

Op school of werk vertellen dat je een partner van het zelfde geslacht hebt? Misschien? Ooit? Na een maand of zes. Elke ‘normale’ zaak wordt een overwogen keuze. In Wageningen blijven we inzetten op zorg voor onze jongeren.

Worstel je zelf met een depressie: ga naar het Startpunt. Zij helpen je verder! Praat er ook over met elkaar, met je kinderen, buur(t)jongens of meisjes en heb oog voor elkaar!