Uit de raad | Be-trouw-baar

Monique.jpg
Door Monique Heger op 18 september 2019

Uit de raad | Be-trouw-baar

Eind september zijn mijn ouders 60 jaar getrouwd. Ik ben trots op hen. Net als in iedere relatie is het vast niet altijd makkelijk geweest, maar ze zijn trouw aan elkaar gebleven, hebben geduld met elkaar gehad, en zijn samen gelukkig oud geworden. Die 60 jaar ga ik ze niet na doen, dan moeten we over de 100 worden, maar de betrouwbaarheid van mijn ouders is een voorbeeld voor mij.

Vorige week was er ook een seizoens-startborrel met de ChristenUnie fractie en bestuur. Ook daar trouw om gezamenlijk aan ons doel, een christelijk sociaal geluid in Wageningen, te werken. Die inzet is super, zonder hen zou ik mijn werk niet kunnen doen.

De start van dit raadsjaar zal het ook over betrouwbaarheid gaan. Zowel bij het proces rond de skeelerbaan, de warmtevisie en zeker ook onze financiële positie. We moeten met elkaar nadenken over de ombuigingen zonder eerdere afspraken uit het oog te verliezen. Kan dat? Trouw zijn aan onszelf en onze ambities? Het wordt een zoektocht, maar ik hoop dat we met de les van mijn ouders in gedachten, geduld met elkaar zullen hebben, en streven naar een waardevol Wageningen.

PS. Voor de trouwe volgers: de dolfijnen in de fjord zijn gespot!