Uit de raad | In verwachting

Monique vierkant
Door Monique Heger op 12 december 2018 om 09:00

Uit de raad | In verwachting

Het is bijna kerst en nieuwjaar, de laatste raadsvergaderingen van dit jaar zijn voorbij; goed om even achterom te kijken. 2018 was het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Met twintig stemmen te kort kregen we net geen tweede zetel. Dat was een domper. Maar we werden wel onderdeel van een nieuwe coalitie en ik mocht raadslid worden. 

Tijdens één van de onderhandelingsvergaderingen werd ik weggeroepen. Mijn vader lag plotseling op de Intensive Care (gelukkig is hij weer helemaal de oude). Die weken van onderhandelingen waren heftig, maar een zieke vader zet je stil bij wat echt belangrijk is.

Kerst zet mij ook altijd weer even stil. Het is een tijd van verwachting, van uitzien naar Wie komt. We kijken ook vooruit. Het college heeft in haar planning veel op de rol staan voor 2019: grote en kleine vraagstukken zullen weer op onze raadstafel belanden; de Campusroute, duurzame energie, fietspaden, woningbouw, voedsel, en een grote vraag hoe we onze zorg voor elkaar kunnen verbeteren.

Ons afvragen hoe we nog meer Samen Wageningen kunnen zijn. Maar nu eerst kerst vieren in de wetenschap dat nog niet alles goed is, maar met de vaste hoop dat het beter wordt. Ik wens u gezegende kerstdagen en een verwachtingsvol 2019.

Deel dit bericht