Uit de raad | Heb lief

Monique vierkant
Door Monique Heger op 7 november 2018 om 06:35

Uit de raad | Heb lief

De Volkskrant van vorige week zaterdag opende met de kop ‘wéér een sterke man’. Een artikel over de presidentsverkiezingen in Brazilië en ‘boze’ machthebbers in de wereld. Twee dagen later stond er in dezelfde krant een ingezonden brief over ‘Vertrouwen in elkaar’.

Ik geloof meer in de tweede aanpak. Het lijkt momenteel zo gewoon om te kiezen voor boze sterke mannen die mensen bang maken voor andere groepen; immigranten, homo’s, huidskleur, ras of de politieke ander. Het maakt eigenlijk niet uit. Je afzetten kan immers tegen van alles. Wat schieten we daar toch mee op? Het leidt er alleen maar toe dat mensen bang en argwanend worden voor elkaar. Mensen sluiten hun deuren. Ze sluiten letterlijk de ander buiten.
In Wageningen proberen we een sfeer te creëren waarin iedereen er mag zijn. Ik ben blij met een college en raad die die sfeer willen uitstralen. Ik ben blij met zoveel initiatieven in Wageningen. Maatjes projecten, voedselbank, stichting Present, en noem maar op. Allemaal plaatsen waar de deuren wijd open staan en de ander van harte welkom is.
Ik wil afsluiten met een wens. Heb je naaste lief als jezelf. Want liefde overwint alle angst. (IJoh4)
Daar begint wat mij betreft een betere wereld. En daar wordt heus niemand slechter van!

Deel dit bericht