Uit de raad | Puzzelen

Monique vierkant
Door Monique Heger op 24 oktober 2018 om 21:30

Uit de raad | Puzzelen

Het is herfstvakantie. Bij mij thuis komen dan de Jan van Haasteren puzzels op tafel. U kent ze mogelijk wel, van die overvolle tekeningen en 1000-en gelijksoortige stukjes, waarbij je na het openmaken van de puzzeldoos geen benul hebt waar je moet beginnen. Mijn strategie: eerst de zijkanten, dan de grote vlakken en dan langzaam de grote hoeveelheid humoristische taferelen invullen. Gedurende het puzzelen zie je steeds meer details en aan het eind lijkt alles dan best logisch in elkaar te zitten.

Zo voelt het deze weken ook met de gemeentebegroting 2019. De vele plannen en cijfers kunnen je bij een blik op het boekwerk van 167 pagina’s best even overdonderen. Maar ik heb mijn puzzel strategie gevolgd: kantjes, vlakken, dan details.

Voor de begroting: wat zijn onze kaders in visie, beleidswensen en geld, wat moeten we dan in grote lijnen doen en wat voor specifieke ontwikkelingen gaan we daar voor starten. De hoofdvraag is of het totaal iets is waar Wageningen mooier van wordt.
Mijn gezellige puzzel is thuis af.

Voor de besluitvorming over de gemeentebegroting moeten er de komende weken nog wat laatste stukjes worden gelegd. Ik hoop dat ook daar het eindbeeld blij zal stemmen.

Deel dit bericht