Wetlog #1: We zijn van start

Wetlog 1 - Zonnepark Haarweg
Peter_vierkant
Door Peter de Haan op 22 augustus 2018 om 09:00

Wetlog #1: We zijn van start

De eerste maanden zijn voorbij gevlogen. Na zeven jaar in de gemeenteraad en daarvoor zes jaar als steunfractielid in raadscommissies zit ik nu aan ‘de andere kant’. Via deze weblog wil ik jullie graag een inkijkje geven van wat er aan die andere kant gebeurt. En omdat ik geen webhouder ben, noem ik het maar een wetlog. 

Ik mag mij bezighouden met een aantal interessante onderwerpen: klimaatbeleid, mobiliteit en parkeren, onderhoud van de openbare ruimte (behalve groenbeheer) en de ontwikkeling van de Grebbedijk. Onderwerpen waar ik me als raadslid ook al veel mee bezighield. Zo lagen er een initiatiefvoorstel voor een routekaart naar Wageningen klimaatneutraal in 2030, amendementen over alternatieven voor de Campusroute (een nieuwe rondweg om de universiteitscampus) en het verkeersveiliger maken van kruispunten (zoals Costerweg/Troelstraweg) en moties om als raad betrokken te zijn bij de plannen voor de Grebbedijk.

Zonnig

Zoals gezegd zijn de eerste maanden voorbij gevolgen. Je springt natuurlijk op een rijdende trein. Zo kreeg ik in de eerste week al de stukken voor een bestemminsplan voor een zonnepark aan de Haarweg. Een mooi plan (qua inpassing in het landschap) en nodig om de energietransitie voor elkaar te krijgen. In diezelfde week kwam er helaas ook meteen een domper. Door diverse tegenslagen liepen wegwerkzaamheden zover uit, dat de wielerronde De Wageningse Muur dit jaar niet door kon gaan. Dat vond ik natuurlijk erg jammer voor de organisatie en de wielrenners, maar ook voor de stad zelf. Het is al vele jaren een mooi evenement. En door de successen van Annemieke van Vleuten wordt die beleving steeds sterker, zelfs als ze niet in Wageningen mee fietst.

Wat kun je verwachten?

In deze eerste blog geen overzicht van alles wat de eerste maanden is langsgekomen. Wel wil ik meegeven dat ik word ondersteund door een groep betrokken ambtenaren, die ook naar buiten toe vooral in de meedenk-stand zitten: wat is er wel mogelijk. Dat beeld wordt gelukkig ook bevestigd tijdens de wijkbezoeken die ik samen met mijn collega-wethouder Anne Janssen heb gedaan.

Wat kun je de komende blogs nog meer verwachten? Ongetwijfeld zullen er momenten zijn die ik graag met jullie deel, zoals de afronding van de snelfietsroute Arnhem-Wageningen en de verbetering van het kruispunt Costerweg-Troelstraweg (uitvoering van m’n eigen amendement). Ook zal ik eens gaan schrijven over de verschillende onderwerpen in mijn portefeuille, zoals klimaat, Grebbedijk en de bereikbaarheid.

Deel dit bericht