Campagneblog #6

IMG_8576
Gersom.png
Door Gersom van der Elst op 7 maart 2018 om 18:15

Campagneblog #6

In de afgelopen weken is de campagne echt goed los gekomen. Nog even en dan is het al zo ver, over ruim twee weken is het 21 maart en dan mag je je stem uitbrengen. In deze blog beschrijf ik wat we zoal doen in de aanloop naar de verkiezingen en wat je van ons mag verwachten.

Afgelopen zaterdag was het de tijd van het jaar dat de Wageningse ChristenUnie politici massaal de markt overspoelen. Zo’n vaart liep het vast niet denkt je misschien, maar toch wel, op het hoogtepunt waren we als ChristenUnie met een vijfkoppige delegatie vertegenwoordigd. Dat is iets waar geen enkele andere partij aan kon tippen. Nu vraag je je misschien af hoe we dat afgelopen zaterdag in de ijzige kou hebben doorstaan? Dit kwam doordat we in plaats van een kraampje gebruik konden maken van een mooie ChristenUnie bus, waarin we warme chocomel maakten en uitdeelden uiteraard. Op deze manier waren we in staat om onszelf maximaal in te zetten voor Wageningen. Dit met dank aan Monique Heger, nummer 2 van onze kandidatenlijst en eigenaar van deze prachtige bus. Aankomende zaterdag staan we er weer. Dus als je trek hebt in een beker warme chocomel, dan is dat een mooie gelegenheid om langs te komen.

Naast het campagne voeren op de markt doen we als ChristenUnie Wageningen nog veel meer natuurlijk. De afgelopen week zijn er om de haverklap debatten met name in de bibliotheek maar ook op andere plaatsen, zoals op de WUR. We zijn er als ChristenUnie maar druk mee, maar natuurlijk delen we graag onze visie met je wat betreft thema’s als; senioren, duurzaamheid, sport, studenten etc. Persoonlijk heb ik ook aan twee debatten deel mogen nemen, ik vertel er je graag over.

Allereerst heb ik op dinsdag 28 februari voor de ChristenUnie Wageningen deel genomen aan het ‘diner pensant’ georganiseerd door studievereniging Ipso Facto. Voor mij was het extra leuk om hier te zijn. Ik ben zelf oud-lid van deze studievereniging. Erg leuk dus om een bijdrage te leveren. Tijdens deze avond gingen we op een ontspannen manier met studenten en andere kandidaten in gesprek over allerlei verkiezingsthema’s en er was ook veel ruimte voor vragen. Zo heb ik bijvoorbeeld uit kunnen leggen dat, hoe mooi het ook klinkt, de haalbaarheid van windmolens in Wageningen nihil is. Als ChristenUnie willen we daarom dat Wageningen investeert in windparken in de regio, bijvoorbeeld langs de A12 bij Ede, of op de Noordzee. Daarnaast zetten we in op zonnepanelen. Dat kunt jij ook doen, bijvoorbeeld met behulp van de duurzaamheidslening die beschikbaar is gesteld door de gemeente Wageningen. Als ChristenUnie hebben we er daarnaast ook voor gepleit dat er een voorrangsregeling komt voor de lagere en midden inkomens om hier gebruik van te maken en dat mensen in een sociale huurwoning hier via de woningstichting ook toegang tot hebben.

Daarnaast vond op dinsdag 2 maart het studentendebat plaats. Hier was sprake van een echte debat setting en het publiek zat rijen dik klaar voor spektakel. De thema’s in dit debat (sociale integratie, huisvesting en duurzaamheid) waren uiteraard toegespitst op studenten. Als ChristenUnie Wageningen hebben we wat dat betreft vooral een inclusief verhaal. Wij willen graag studenten en stad met elkaar verbinden, dat kan bijvoorbeeld als studenten vrijwilligerswerk doen in de stad of als er culturele evenementen worden georganiseerd. Een belangrijk punt is dat zowel de universiteit, verschillende verenigingen en de gemeente Wageningen samen optrekken om eenzaamheid onder internationale studenten tegen te gaan.

Ook wat betreft huisvesting heeft ChristenUnie Wageningen een integrale visie. Er is momenteel krapte wat betreft studentenwoningen, dus ja er mogen studentenwoningen bij worden gebouwd, maar tegelijkertijd willen we er als ChristenUnie ook zijn voor starters en sociale huurders, zodat je bijvoorbeeld als afgestudeerd in Wageningen kunt blijven wonen, en niet te vergeten senioren, als je heel je leven in Wageningen hebt gewoond wil je ook graag op je oude dag een mooi plekje vinden in Wageningen. Daarom moeten we elke keer een keuze maken welke groep waar kan wonen. Wat betreft studenten kan dat betekenen dat tijdelijke huisvesting in bijvoorbeeld Ede een optie is. Als ChristenUnie vinden we dan wel dat er goede faciliteiten zoals snelfietsroutes en goed openbaarvervoer moet zijn waar gebruik van gemaakt kan worden. Daarnaast willen we ook door middel van huisvesting student en stad graag verbinden, bijvoorbeeld door moderne woonvormen waarbij senioren en studenten samenwonen, in onder meer Utrecht en Ede zijn hier mooie voorbeelden van. Senioren krijgen een avond in de week gezelschap en studenten wonen iets goedkoper, dat is voor ons een voorbeeld hoe we zowel huisvesting als sociale cohesie kunnen bevorderen.

Ik hoop dat je enthousiast geworden bent van het lezen van dit blog. Heb je vragen neem vooral contact met ons op, bijvoorbeeld op de markt aankomende zaterdag. En tot slot, als ik je overtuigd heb om 21 maart ChristenUnie te stemmen, weet dan dat wij ons volledig gaan inzetten om met jouw stem de grootste impact te realiseren.

 

Gersom van der Elst, nummer 3 ChristenUnie Wageningen

Deel dit bericht