Campagneblog #1

wageningen-934661
Peter_vierkant
Door Peter de Haan op 19 januari 2018 om 15:50

Campagneblog #1

Over minder dan tien weken is het zover, de gemeenteraadsverkiezingen komen nu echt in zicht. Dat bleek ook wel tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, die vorige week maandag in het stadhuis werd gehouden. Bij bijna ieder gesprek waren de verkiezingen het thema. Vanuit elke partij klonk wel op een of andere wijze: “We gunnen jullie die tweede zetel.” Vaak wel gevolgd door: “Zolang die niet van ons af gaat.”

Het is fijn dat je als kleine partij in Wageningen gewaardeerd wordt om je inzet. Terugblikkend zie ik ook een hoop onderwerpen waar de ChristenUnie het verschil heeft kunnen maken. Soms was dat direct, doordat een voorstel van ons een meerderheid haalde. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de terugkeer van de vrijwilligerspremie voor  uitkeringsgerechtigden, de aanpak van het gevaarlijke kruispunt van de Costerweg-Troelstraweg en de verlaging van de maximumsnelheid in het Binnenveld naar 60 km/uur.

Soms was het ook indirect. Dan kregen we in eerste instantie geen meerderheid voor onze plannen, maar zien we dat op een later moment wel terugkomen als beleid. Te denken valt aan ons klimaatplan, dat in januari 2015 werd afgewezen door de coalitiepartijen, maar daarna wel is gebruikt door het college om tot een klimaatplan zonder windmolens in Wageningen te komen.

Twee dagen na de nieuwjaarsreceptie werden trouwens voorzichtig de messen al geslepen tijdens een avond over het Kieskompas. Daarover kunt u in de loop van februari meer lezen in onze Campagneblogs. Deze zullen worden geschreven door diverse kandidaten op onze lijst. We beginnen enthousiast aan deze verkiezingscampagne, om ons in de vier jaar erna weer volop in te kunnen zetten voor een waarde(n)vol Wageningen. De ChristenUnie maakte het verschil in de afgelopen periode. Met uw steun doen we dat ook de komende jaren.

Peter de Haan
Lijsttrekker ChristenUnie

Deel dit bericht