Verhogen niveau van groenbeheer kost veel

vrijdag 09 januari 2009 09:11

Het College heeft uitgezocht wat de kosten zijn om het openbaar groen beter te onderhouden. Zij voerde hiermee een motie uit die de ChristenUnie bij de begroting had ingediend.
Onderstaand bericht komt uit De Gelderlander van vrijdag 9 januari.

Verhogen niveau van groenbeheer kost veel

WAGENINGEN - Het verhogen van het onderhoudsniveau van het openbaar groen in Wageningen kost veel extra geld.

Burgemeester en wethouders hebben uitgerekend dat het verhogen van het niveau per jaar 517.642 euro extra aan beheerskosten oplevert. Daarnaast is eenmalig een bedrag van 140.000 euro nodig voor de omvorming van het groen naar een hoger niveau.

Met deze berekening geven B en W uitvoering aan een motie van de ChristenUnie die de Wageningse gemeenteraad in november heeft aangenomen. Aanleiding tot de motie is het huidige niveau van groenbeheer. Sinds 2004 is het niveau in het stadshart en de directe omgeving van winkelcentra basis. Voor de overige gebieden is dat laag.

Veel mensen zouden het niveau in het centrum en bij de winkelcentra graag hoog zien. Dat geldt ook voor de rest van de stad, maar volgens B en W is het slechts mogelijk om het niveau één stap te verhogen. Dus van laag naar basis kan. Van basis naar hoog ook. Van laag naar hoog is echter ondoenlijk.

« Terug