Nieuwe camperplaatsen bij Wageningse haven

donderdag 02 juli 2015 09:33

De gemeenteraad van Wageningen stemde in met een motie van de ChristenUnie waarin het college wordt gevraagd om een aantal camperplaatsen bij de haven te realiseren. De havenkop is een aantrekkelijke plek voor campers: op loopafstand van het gezellige centrum en de natuur in de uiterwaarden. De motie werd mede ingediend door D66, GroenLinks en PvdA.

Fractievoorzitter Peter de Haan wil nieuwe toeristen trekken naar de gemeente. De hoeveelheid mensen met een camper stijgt jaarlijks flink. Vaak zijn camperaars op zoek naar een plek dichtbij een stad, gaan daar winkelen en ’s avonds uit eten. Meer dan een tot drie nachten blijven ze niet, en lang verblijf is ook niet de bedoeling.

De raad heeft het college opgeroepen op zoek te gaan naar een plek dicht bij de stad. De kop van de kade bij de Rijnhaven lijkt het meest geschikt, omdat de grond gemeentebezit is en dichtbij het centrum ligt, maar de camperplaatsen mogen van de indieners ook elders rond de haven komen.

Wethouder Ter Maat vond het een sympathiek voorstel en zal het verder inpassen in de plannen voor de binnenstad en de haven. “Maar zorg wel dat er snel een tijdelijke locatie geregeld wordt” was de oproep van een meerderheid van de raad. Alleen CDA en SP stemden niet in met het onderzoek naar realiseren van camperplaatsen bij de haven.

« Terug