CU-staatssecretaris bezoekt Markt17

CU staatssecretaris Maarten va Ooijen bezoekt Markt 17.jpgmaandag 14 maart 2022 10:42

Afgelopen zaterdag bracht staatssecretaris Maarten van Ooijen (ChristenUnie) een kort bezoek aan het inloopcentrum ‘Markt 17’ in Wageningen. Een aantal vaste bezoekers en vrijwilligers vertelde hem over de waarde van het ontmoeten van anderen op deze plek, die mogelijk is door een goede samenwerking tussen kerken, Welsaam en de gemeente.

Voor de lokale ChristenUnie is ‘ontmoeting’ een belangrijk onderwerp voor de komende vier jaar. Markt 17 is één van de mooie plekken in Wageningen waar mensen hun verhaal kwijt kunnen en aanspraak hebben.

De manier waarop de welzijnsorganisaties in Wageningen samenwerken binnen Welsaam is uniek in Nederland. De staatssecretaris vond het mooi om te zien dat dit zo goed werkt. Niet alleen binnen Welsaam is goede samenwerking van verschillende organisaties. Na Markt 17 ging Van Ooijen naar het 5 Mei Plein, waar Welsaam-organisaties samen met ondernemers en de gemeente aandacht vroegen voor de oorlog in Oekraïne. Hij was onder de indruk van de grote betrokkenheid van zoveel Wageningers, organisaties en ondernemers. 

WMO, jeugdzorg en oorlogsgetroffenen zitten in het takenpakket van staatssecretaris Van Ooijen. De Wageningse ChristenUnie is blij dat op deze onderwerpen zoveel gedaan wordt in goede samenwerking tussen verschillende organisaties in de stad. Lijsttrekker Monique Heger: “We staan voor ‘samen goed leven’ en dat komt op een goede manier samen in dit werkbezoek van Maarten van Ooijen. Het is mooi om deze initiatieven op deze manier in het zonnetje te zetten.”

« Terug

Reacties op 'CU-staatssecretaris bezoekt Markt17'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.