ChristenUnie wil meer ruimte voor ontmoeting

fijnjetezien.nlwoensdag 19 januari 2022 08:19

Er moet meer ruimte komen om elkaar te ontmoeten en inwoners moeten meer te zeggen krijgen over hun eigen buurt. Dat zijn de speerpunten van de Wageningse ChristenUnie bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De partij wil daarom investeren in de buitenruimte, het ondersteunen van inwonersinitiatieven en het beter betrekken van omwonenden bij bouwprojecten in de buurt.

De ChristenUnie is erg blij met de verschillende activiteiten die worden georganiseerd om ontmoeting mogelijk te maken. “We denken hierbij aan Markt 17, de Ontmoetingswinkel van het Leger des Heils of de acties van Coronahulp Wageningen,” legt lijsttrekker Monique Heger uit. “Deze organisaties verdienen onze steun.”

Om ervoor te zorgen dat iedereen naar buiten kan, is ook een zogeheten inclusieve inrichting nodig. “Dus stoepen moeten begaanbaar zijn voor mensen met een rollator of kinderwagen, oversteekplaatsen moeten veilig zijn voor blinden en slechtzienden en woonbuurten moeten veilig zijn voor spelende kinderen.” Een sociaal en rechtvaardig minimabeleid is voor veel mensen de basis om mee te kunnen doen.

Heger maakt zich sterk voor het goed en op het juiste moment betrekken van inwoners bij bouwplannen in hun omgeving. Hiervoor ziet zij een belangrijke rol voor een onafhankelijke procesmanager die de omwonenden ondersteunt. “Daardoor is een goed proces mogelijk met ontwikkelaar, buren en gemeente. Door actief samen op te trekken, worden buurten en initiatieven mooier en zijn omwonenden betrokken én eigenaar van ontwikkelingen in hun buurt.”

De komende periode is het volgens de ChristenUnie belangrijk dat de inzet voor de fiets doorgaat, onder andere door realisatie van een fietsenstalling op het Beuningplein, de snelle fietsroute Ede-Wageningen en een rotonde op de Marijkeweg/Voorburglaan. Ook ziet de partij graag groen langs de gracht, met wandelpaden en bankjes, in plaats van parkeerplaatsen.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil meer ruimte voor ontmoeting'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.