Lijstduwer Versluis: ,,Handen uit mouwen steken"

donderdag 21 januari 2010 23:17

Interview met Henk Versluis in onze locale krant 'Hoog en Laag'.

Naam: Henk Versluis.
Politieke partij: ChristenUnie.
Geboren: 29 juli 1955.
Woonplaats: Wageningen.

Partner/kinderen:
Gehuwd met Greet. We hebben twee zonen, die allebei de deur al een poosje uit zijn. Bovendien ben ik opa van twee schitterende kleinzonen!

Huisdieren:
We hebben één cairn terriër, een reu, die heel lief is voor ons en voor kinderen in het algemeen.

Geloof:
Sinds 2004 ben ik actief betrokken bij de kerk die de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) genoemd wordt. In dat jaar gingen de Gereformeerde Kerken in Nederland, de Nederlands Hervormde Kerk en de Evangelisch-Lutherse Kerk samen verder als PKN. Mijn betrokkenheid is overigens best wel praktisch als je predikant van die kerk bent. Voor de kerkfusie behoorde ik tot de Hervormde Kerk.

Opleiding:
Theologie gestudeerd aan de RU te Utrecht. Doctoraal gehaald in 1993. Twee jaar later het kerkelijke gedeelte afgerond.

Beroep:
Predikant dus.

Favoriete club in Wageningen:
Mijn eigen wijkgemeente Mattheüs, die haar zondagse samenkomsten houdt in de Vredehorst. Een mooie gelegenheid om iedereen uit Wageningen uit te nodigen daar eens binnen te lopen!

Voor welk tv-programma blijft u thuis:
Voor geen enkel programma. Wel kijk ik dagelijks naar één van de journaals, soms naar een ander actualiteitenprogramma, iets vaker naar Pauw & Witteman.

Favoriete boek:
Mijn expliciete voorkeur wisselt nogal eens. Wat ik iedereen blijvend kan aanbevelen is 'Luisterend bidden' van Leanne Payne.

Favoriete muziek:
Ben een liefhebber van kerkorgelmuziek, met een voorliefde voor franse componisten zoals Alexandre Guilmant, Louis Vierne en Charles-Marie Widor. Ook houd ik van blues gespeeld op de mondharmonica, of weer van iets heel anders: van Elly en Rikkert en nog van veel, veel meer.

Beste film:
The Ten Commandments. Er zijn volgens mij meerdere verfilmingen van het leven van Mozes, maar ik bedoel die uit 2006.

Waar heeft u een hekel aan:
Aan geteut op de snelweg en helemaal aan files!.

Favoriete artiest: Kan er niets aan doen, maar die heb ik niet

Met wie zou u wel eens een beschuitje willen eten:
Als je bedoelt bij wie je wel eens in “de keuken" zou willen kijken, wil ik dat graag bij Tim Keller, oprichter en voorganger van de sterk groeiende Redeemer Presbyterian Church in het centrum van New York.

Wat zou u vragen aan Barack Obama:
Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat ik in de gelegenheid zal komen, maar Ik zou wel eens in zijn hart willen kijken. Hem vragen naar zijn welbevinden. De hoop en de verandering waarover hij sprak in de periode die aan zijn verkiezing als president vooraf ging, hebben plaatsgemaakt voor crisis en langzaam dalende populariteit. Wat doet dat met iemand zoals hij?

Prettigste moment van de dag:
Als de wekker 's- morgens afloopt en ik me nog even voor 5 minuten omdraaien kan.

Favoriete vakantieadres:
In eigen land vinden mijn vrouw en ik de Achterhoek en Twente altijd weer geweldig.

Cultuur gemeenteraad Wageningen:
Ik ben maar een lijstduwer.

Heb je ergens spijt van:
Ja regelmatig, maar daar zeg ik lekker niets over.

Wat is uw grootste wens:
Dat er een moment komt dat we in Wageningen nog meer de handen uit de mouwen durven steken zonder (teveel) vergaderingen vooraf.

Het mooiste plekje in Wageningen:
Onze eigen kleine achtertuin. Op een zonnige zomerdag vergelijkbaar met de Provence.

Het lelijkste plekje in Wageningen:
Welk? Er zijn er meerdere. Een ervan: De Costerweg – hoek Walstraat, waar – zoals op zoveel plekjes in Wageningen – het onkruid welig tiert. “Elk nadeel heeft dan ook wel weer z'n voordeel": je ziet het zwerfafval niet zo goed meer. ;-) Het is ook het plekje waar de leuningen van de brug over de stadsgracht in vergaande staat van ontbinding verkeren. Op een goede tweede plek staan bij mij de bermen van de Ritzema Bosweg. Wie daar de stad voor het eerst binnenkomt, gaat zich direct allerlei dingen afvragen.

Wat zou u doen met een miljoen:
Een zo groot mogelijke woning kopen. Wij -mijn vrouw en ik – zouden er zelf natuurlijk intrekken na de nodige aanpassingen voor een door ons opgezet diaconaal project. Denk maar aan een opvanghuis voor:..mensen die …

Met wie zou u absoluut geen coalitie willen vormen en waarom niet:
Het vormen van een coalitie is meestal vergelijkbaar met het sluiten van een verstandshuwelijk. Op voorhand zou ik geen enkele partij uit willen sluiten. Je moet als coalitie-partners wel met elkaar constructief bezig kunnen zijn.

Wat doet u op 3 maart 2010:
Ik hoop die dag gewoon de dingen te kunnen doen die ik moet doen. In elk geval stemmen op Hendrik Jan Berenschot.

« Terug