Hendrik Jan Berenschot wordt nieuw raadslid Wageningse ChristenUnie

Hendrik Jan Berenschotwoensdag 17 oktober 2007 12:03

Berenschot nieuw raadslid Wageningse ChristenUnie

Hendrik Jan Berenschot wordt het nieuwe ChristenUnie-raadslid in Wageningen. Hij neemt daarmee het stokje over van Monique Heger, die onlangs is afgetreden. De installatie vindt plaats op 8 november, aan het begin van de begrotingsbehandeling.

De steunfractie heeft alle vertrouwen in het nieuwe raadslid. Berenschot: “De eerste uitdaging is om met elkaar de begrotingsbehandeling goed voor te bereiden. Het is nu even alle hands aan dek, maar met elkaar komen we hier zeker uit.”

Twee jaar geleden versterkte Berenschot de steunfractie en na het overlijden van Jaap Lammers heeft hij de plaats van Monique Heger overgenomen als voorzitter van het bestuur van de Wageningse ChristenUnie. Het voorzitterschap legt hij nu neer.

Hendrik Jan Berenschot (43) woont nu zeven jaar in Wageningen. Na 20 jaar bij Staatsbosbeheer aan water en milieu gewerkt te hebben, zet hij zich sinds kort in voor het monitoren van verdroging en de anti-verdrogingsmaatregelen namens het Waterschap de Dommel. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen drie jaar ook sterk gemaakt voor de natuur en het milieu in samenwerking met de christelijke natuurbeschermingsorganisatie ‘A Rocha’. Ook binnen de ChristenUnie hield hij zich binnen de steunfractie bezig met natuur en milieu.

---------Einde persbericht ----------- 

« Terug