Uit de raad | Van Tijdelijk naar nieuwe normaal?

Monique.jpg
Door Monique Heger op 3 juni 2020

Uit de raad | Van Tijdelijk naar nieuwe normaal?

Vandaag krijg ik een nieuw bureau. Na een eerste week keukentafel en een pijnlijke rug, verscheen er een oude plank, op twee ingekorte schragen in de woonkamer. Nu wordt deze vervangen door een solide plank met vier witte, op hoogte verstelbare, poten. Af te halen in Duiven.

De overgang naar het nieuwe bureau symboliseert voor mij een nieuwe fase. Het in elkaar geflanste bureau had een zekere mate van tijdelijkheid. ‘Voor die paar weken is dit echt goed genoeg.’ De investering maakt deze werkplek gevoelsmatig te permanent.

Het afhalen staat voor het nieuwe normaal. Waar je vroeger bij Ikea nog dacht aan een rondje met inspiratie-ideeën, Zweedse bålletjes en de koopjeshoek, is dit familie-uitje gereduceerd tot een afspraak bij een RIVM goedgekeurd afhaal loket.

Ik bereid me voor op een volgend half jaar van thuiswerken en afstand. Ik mis de gezelligheid; het koffiehalen voor collega’s, het dollen met studenten, het samen zingen in de wekelijkse kerkdienst, de spinningles en het borrelen na een raadsvergadering. Dingen die ik voor gewoon hield, maar nu bijzonder zijn geworden.

Sommige, uit overmacht geboren, gewoonten gaan, als het aan mij ligt, zeker permanent worden. Elke avond even face-timen met mijn ouders!

Vanaf morgen achter het nieuwe bureau.